Manda sütünden dondurma üretimi

Yaz aylarının sıcak geçtiği Iğdır'da dondurmacılık yapan bir esnaf, manda sütünden dondurma üretmeye başladı. Şimdilerde durmaksızın çalıyor. Serinlemek isteyen tüketicilerin yoğun talebine yetişemiyor.

Manda sütünden dondurma üretimi

Hava sıcak. Yaz aylarında serinlemenin bir başka yolu da dondurma... Miniklerimizden ileri yaştaki yurttaşlarımıza kadar herkes dondurmayı oldukça severek tüketiyor. Bu tatlı lezzetin ana maddelerinden biri süt... Manda sütünden yapılınca da lezzeti katlanıyor. Biz değil, tüketenler öyle diyor...

Iğdır'da 35 yıldır dondurmacılık yapan Nurettin Altay, inek ve keçi sütüyle imal ettiği dondurmalarına manda sütünden yaptığı çeşidi de ekledi.

Ürettiği bu dondurma, yaz sıcağında serinlemek isteyen tüketicilerden yoğun ilgi gördü. Altay, şimdi o taleplere yetişmeye çalışıyor.

Bu durum manda sütü üreticisini de hareketlendirdi. Çiftçiler de süt taleplerine yetişmeye çalışıyor.

Genellikle yoğurt, kaymak ve tereyağı yapımında kullanılan manda sütü, dondurma haliyle de damakları şenlendiriyor.

ulusal.com.tr

# Iğdır # dondurma