ABD, terör örgütü PYD için üs kuruyor

Amerika, Rakka operasyonu için İncirlik'e alternatif arayışına girdi. Suriye'de terör örgütü IŞİD'den alınan Tabka Askeri Havaalanında onarım çalışmaları başladı. Terör örgütü PYD'den bir yetkili, Amerikalı mühendislerin havaalanının kullanıma hazır olması için çalışmalar yaptığını söyledi. İsrail medyası da Amerika'nın, Adana'da kullandığı İncirlik Üssü'nü boşaltıp Suriye'de terör örgütü PYD'nin işgal ettiği kentlerdeki üslere taşınacağını iddia etti.

ABD, terör örgütü PYD için üs kuruyor

Kısa bir süre önce Amerika'nın eline geçen Tabka Askeri Havaalanı'nda onarım çalışması başladı. Bölge, Rakka operasyonunda İncirlik üssüne alternatif olacak.

Amerika Birleşik Devletleri IŞİD'ten alınan Tabka'ya mühendis gönderdi. Amerika, terör örgütü PYD ile yapacağı Rakka operasyonunu Tabka'dan yönetecek.

Bunu onaylayacak bir iddia da İsrail medyasında ortaya atıldı. İncirlik'in boşaltacağı, üs olarak terör örgütü PYD'nin kontrolünde olan Suriye'deki kentlerin kullanılacağı öne sürüldü.

Terör örgütü PKK'nın suriye uzantısı PYD'den bir yetkili Sputnik'e yaptığı açıklamada, Amerikalı mühendislerin Tabka'daki havaalanınında çalışmalar yaptığını ve burasının Rakka operasyonunda İncirlik'e alternatif olacağını söyledi.

Tabka Askeri Havaalanının çok stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten yetkili, Rakka kent merkezine yönelik yapılacak operasyonda havaalanının yoğun bir şekilde kullanılacağına dikkat çekti.

Üssün yapımı tamamlandığında Amerika'nın Suriye'deki hava gücü kapasitesinin artacağı değerlendiriliyor.

Öte yandan, İncirlik'i kullanan Almanya'nın da uçaklarını konuşlandırmak için Güney Kıbrıs ve Ürdün'deki üs seçeneklerini değerlendirdiği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # pyd # üs