Teröristlerin İstanbul’da eğitildiği İslamcı kontrgerilla merkezi

Suriyeli çetelerin İstanbul'da eğitildiği merkez ortaya çıktı. Aydınlık Gazetesi, Suriyeli teröristlerin kısa adı SADAT olan bir merkez tarafından eğitildiği ve silahlandırıldığını yazdı. AKP iktidarının kurdurduğu belirtilen bu merkezin başında da 28 Şubat'ta Türk Ordusundan atılan askerler bulunuyor.

Teröristlerin İstanbul’da eğitildiği İslamcı kontrgerilla merkezi

Suriye'de Esad yönetimine karşı terör faaliyetlerinde bulunan militanları eğiten merkezin İstanbul'da olduğu ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre; 28 Şubatt'ta irticai nedenlerle Türk Ordusundan uzaklaştırılan askerler Suriyeli militanları eğitiyor.

Teröristlere silah ve savunma eğitimi veren merkezin kısa adı SADAT. Şirket kayıtlarda, Uluslararası Savunma, Danışmanlık, İnşaat, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak geçiyor. SADAT, Suriyeli militanlara para aktarma, askeri eğitim verme, silah tedariki ve silah sevki gibi faaliyetleri yerine getiriyor.

MERKEZİ BEYLİKDÜZÜ'NDE

SADAT'ın merkezi İstanbul Beylikdüzü'nde bulunıyor. Merkez 28 Şubat sürecinde ordudan çıkarılan askerler tarafından kuruldu. Kurumun başında kıdemli özel harpçi Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi bulunuyor.

İRTİCACI SUBAYLAR YÖNETİYOR

Merkezin ilk adımı 2000 yılında atıldı. Önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılan ve çıkarılan askerler tarafından kısa adı ASDER olan Adaleti Savunanlar Derneği kuruldu. Suriye kriziyle birlikte ASDER'e askeri alanda faaliyet gösteren SADAT katıldı. Milli Savunma ile Gümrük ve Ticareet Bakanlıklarıyla yapılan istişareler sonrasında da şirketin kuruluşu tescillendi.

2800 KİŞİYE SABOTAJ VE SUİKAST EĞİTİMİ

Bu güne kadar SADAT kurslarından 2800 kişi gayri nizami savaş eğitimini tamamladı. Merkezin internet sitesinde, sabotaj suikast ve pusu gibi eğitimlerin verildiği açıkça belirtiliyor.

Merkeze bağlı kamplarda askeri eğitimler hala sürüyor. Şuanda 300 ila 400 kişilik bir gruba eğitim verilen merkezde, hedefin bu sayıyı 4500'ün üstüne taşımak olduğu ifade ediliyor.

KONTRGERİLLA TALİMNAMESİ UYGULANIYOR

SADAT'ın talimnamesi, NATO'nun Türkiye'de kurdurduğu Kontrgerilla'nın talimnamesiyle aynı özellikleri taşıyor.

Türkiye'de örtülü ödenekten ayrılan paraların bir kısmı da Suriye muhalefetine SADAT üzerinden ulaştırılıyor.

ulusalkanal.com.tr

# özgür suriye ordusu # İslamcı kontrgerilla merkezi # suriyeli militanlar # Suriyeli isyancılar