Dev derbide gülen taraf Fenerbahçe

Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda Galatasaray’a konuk olan Fenerbahçe sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılarak puanını 23’e çıkardı.

Dev derbide gülen taraf Fenerbahçe

Haber: Yasin Kerim Aşan

Süper Lig’in 13. haftası dev bir müsabakaya sahne oldu.

Ezeli rekabetin iki temsilcisi Galatasaray ile Fenerbahçe 21 Kasım Pazar akşamı saat 19.00’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda kozlarını paylaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) aldığı yeni karar doğrultusunda tam kapasiteyle oynanan mücadeleye sarı-kırmızılı taraftarların yoğun ilgisi vardı. Yine alınan karar doğrultusunda deplasman taraftarı ise maçı stadyumdan takip edemedi.

Büyük bir çekişmeye sahne olan dev derbide Fenerbahçe ezeli rakibini 2-1 yendi. Spor Toto Süper Lig’deki dört maçlık galibiyet hasretine de bu maçla son veren Fenerbahçe puanını 23’e çıkartırken ezeli rakibi karşısında sekiz maç sonra da üç puan sevinci yaşamış oldu.

Ligde üst üste ikinci kez puan kaybı yaşayan Galatasaray ise 21 puanda kaldı.

GALİBİYETİ GETİREN GOL CRESPO’DAN

Mücadeleye hızlı başlayan taraf Galasaray olurken, sarı-kırmızılılar 16. dakikada sezonun formda isimlerinden Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe’nin bu gole karşılığı 31. dakikada Mesut Özil’den gelirken uzun süre dengede giden maçın sonucunu tayin eden gol 90+4’te Miguel Crespo’dan geldi.

Böylece Miguel Crespo, sarı-lacivertli formayla ilk golüne imza atmış oldu.

FATİH TERİM VE MARCEL TISSERAND KIRMIZI KART GÖRDÜ

Gergin bir atmosferde oynanan mücadele hakem Halil Umut Meler de bir çok kez kartlarına başvurdu.

24. dakikada sarı kart gören Fenerbahçeli Marcel Tisserand 83. dakikada yaptığı faul ile ikinci sarının ardından kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı ve böylece Fenerbahçe maçı 10 kişi ile tamamladı.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ise ilk yarının sonlarına doğru oyun alanını terk etmeyen topa müdahale ettiği için sarı kart gördü.

Maçın uzatma anlarında Fenerbahçe’nin 2-1'lik üstünlüğü yakaladığı gol sonrasında hakeme itirazda bulunan Fatih Terim kırmızı kartla saha dışına gönderildi.

DIAGNE’NİN GOLÜ VAR’DAN DÖNDÜ

Müsabakanın 84. dakikası maçın kırılma anlarından birine sahne oldu.

Patirck Van Aanholt’un kullandığı serbest vuruş sonrası Galatasaraylı Mbaye Diagne topu kafayla filelere yolladı.

Hakem Halil Umut Meler önce gol kararı verirken VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'dan gelen tavsiye üzerine pozisyon yeniden incelendi.

VAR kontrolü sonrası, gol pozisyonunda Senegalli forvet Diagne’nin Fenerbahçe’den Mergim Berisha'ya faul yaptığı belirlenerek gol iptal edildi.

# Galatasaray # fenerbahçe # süper lig # TFF # derbi # Miguel Crespo # mesut özil # Kerem Aktürkoğlu