Afyon'dan cezaevinden 8 ay önce firar eden mahkum Ödemiş'te yakalandı

AFYONKARAHİSAR'daki bir cezaevinden yaklaşık 8 ay önce firar eden mahkum 38 yaşındaki Ali Yeyin, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde yakalandı. Firarı sonrası iki gasp olayına karıştığı, bir esnaftan da tehditle para istediği öne sürülen Ali Yeyin'in yakalandığı sırada yanındaki pompalı tüfeğe hamle yaptığı, ateş alan silahtan çıkan saçmaların yoldan geçen iki kişiyi hafif yaraladığı belirtildi.

Afyon'dan cezaevinden 8 ay önce firar eden mahkum Ödemiş'te yakalandı

Umurbey Mahallesi Kayalı Sokak üzerinde bir kişinin elinde pompalı tüfekle dolaştığı ihbarını alan Ödemiş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün saat 19.30'da mahalleye hareket etti. Kahve karşısındaki bir sandalyede oturan şüpheliyi bulan sivil polisler, kendilerini tanıttı. Bu sırada şüpheli tüfeğie hamle yapmak istedi. Bunun üzerine polis ekipleri şüpheliyi üzerine atlayarak yere yatırdı. Ateş alan pompalı tüfekten çıkan saçmalar yoldan geçen Mustafa Hasırcı'yı (67) kolundan, Niyazi Altıay'ı (52) da bacağından yaraladı. Ambulansla hastaneye kaldırılan iki yaralı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

FİRARİ MAHKUM OLDUĞU ANLAŞILDI

Gözaltına alınan şüphelinin gasp, yağma ve kız kaçırma gibi suçlarından hüküm alan ve cezasını çektiği Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 8 ay önce firar eden Ali Yeyin olduğu anlaşıldı. Firarından sonra iki gasp olayına adı karışan şüphelinin, Afyon'da para gasp ettiği bir esnafı daha sonra da arayarak tehditle haraç istediği belirtildi. Esnafın firari mahkumdan şikayetçi olduğu kaydedildi. Ali Yeyin'in Afyon'dan Ödemiş'e gelecek özel ekibe teslim edileceği bildirildi.

DHA

# Afyonkarahisar # cezaevi # yakalanmak # firar