Soframıza gelen tavuklar hangi koşullarda üretiliyor?

Türkiye İsatistik kurumunun verilerine göre Türkiye'de tavuk eti üretimi, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 9,7 arttı. Üretilen tavuk miktarı 157 bin 504 tona ulaştı. Peki ya entegre tesislerde üretilip soframıza gelen tavuklar hangi koşullarda üretiliyor?

İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre tavuküretimi geçtiğimiz yıla oranla yüzde on arttı. Tavukların yetişme ortamları ve şartlarıyla ilgili detayları Eczacı Kıvanç Kumanoğlu anlattı.

Tesislerdeki kapalı ortamda birçok gazın ortaya çıktığını dile getiren Kumanoğlu, bu gazların hayvan ölümlerine neden olduğunu belirtti.

Hayvanları etkileyen bu gazlar pişirme teknikleri sayesinde insanlara zarar vermiyor.

Kumanoğlu, tesislerinde kulanılan sistemlerin çok eski olduğunu ve yeni teknolojiye uygun, hijyenik yeniliklerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

# Türkiye İstatistik Kurumu # üretim # tavuk # hijyen