Afganistan'da Ahmet Mesud'un Tacikistan'a kaçtığı iddia edildi

Taliban Sözcüsü Bilal Kerimi Afganistan'ın Pencşir vilayetinde de tam kontrolü sağladıklarını duyurdu. Pencşir'deki kuzey ittifakının lideri Ahmed Mesud'un ise Tacikistan'a kaçtığı iddia edildi. Öte yandan Taliban'ın kontrolüne geçen Kabil Havalimanı'ndan ilk yolcu uçağı da havalandı.

Afganistan'da Ahmet Mesud'un Tacikistan'a kaçtığı iddia edildi

Taliban Sözcüsü Bilal Kerimi Afganistan'ın Pencşir vilayetinde de tam kontrolü sağladıklarını duyurdu. Pencşir'deki Kuzey İttifakının lideri Ahmed Mesud'un ise Tacikistan'a kaçtığı iddia edildi. Öte yandan ABD'nin ülkeden çekilmesinin ardından Afganistan'da hayat normale dönmeye başladı.

ABD işgali sona eren Afganistan'da Taliban ülkenin yüzde 100'ünü kontrol altına aldı. Kuşatma altında olan Pencşir de Taliban'ın denetimine geçti.

Kuzey İttifakı'nın bulunduğu Pencşir'deki yeni durumu Taliban Sözcüsü Bilal Kerimi sosyal medya hesabından duyurdu.

Kerimi, "Pencşir, İslam Emirliği'nin kontrolü altına girdi" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki kaynaklar, Penşir'in Taliban'ın kontrol altına girmesinin ardından Kuzey İttifakı lideri Ahmed Mesud'un Tacikistan'a kaçtığını iddia etti.

Öte yandan Kabil'de hayat normale dönüyor. ABD güçlerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Kabil Havalimanı'ndan ilk yolcu uçağı havalandı.

Afganistan'da bir süredir kapalı olan döviz büroları ve özel üniversiteler de yeniden faaliyetine başladı.

# Afganistan # Tacikistan # iddia # Kabil havalimanı # Pencşir # Ahmet Mesud