Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: ''21. Yüzyıl Asya'nın yüzyılı olacak''

Asya İşbirliği Diyaloğu'na üye ülkelerin ticaret ve sanayi odaları, TOBB'un konferansında buluştu. Konferansta, "Güç, Batı'dan Doğu'ya kaydı" vurgusu yapıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "21. yüzyıl, Asya'nın yüzyılı olacak, birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: ''21. Yüzyıl Asya'nın yüzyılı olacak''

1. Asya İşbirliği Diyaloğu Üyesi Ülkeler Ticaret ve Sanayi Odaları Konferansı yapıldı.

TOBB'un düzenlediği konferansa, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Güç, Batı'dan Doğu'ya kaydı. Dünyanın bu bölümü dünya ekonomisinin geleceğini temsil ediyor" dedi.

Ardından sözü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan aldı.

Pekcan Konuşmasında, ''Türkiye, ortak hedeflerimizi desteklemek için mümkün olan her şekilde katkıda bulunmaya ve liderlik etmeye hazırdır'' dedi

Pekcan, Türkiye'nin, Asya İşbirliği Diyaloğu'na verdiği öneme değinerek, ''21. yüzyıl, Asya'nın yüzyılı olacak. Bölgemizin potansiyellerini hayata geçirmede ve yeni atılımlar yapmada birlikte hareket edeceğiz'' ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı, Kovid-19'a da dikkat çekti, salgının ülkelerin ekonomik ve sosyal yapıları üzerinde olumsuz etkilere yol açtığını söyledi. Ruhsar Pekcan, "Asya ile ortak projelerin" sinyalini verdi.

# ekonomi # proje # Kovid19 # ticaret # asya # Sanayi # dünya # batı # doğu # konferans # ticaret bakanı # tobb # Ruhsar Pekcan