Fenerbahçe’nin teknik direktörü Pereira Türk oyunculara: ''Elimde olsa hiç Türk oynatmam''

Fenerbahçe'de kötü gidişat devam ederken Aydınlık şok edici bir bilgiye ulaştı. Son iki lig maçında mağlup olan ve Avrupa'da istenileni veremeyen sarı lacivertlilerin teknik direktörü Vitor Pereira'nın takımda yerli-yabancı ayrımı yaptığı öğrenildi.

Fenerbahçe’nin teknik direktörü Pereira Türk oyunculara: ''Elimde olsa hiç Türk oynatmam''

Figen Civanl

Süper Lig'de sezona şampiyonluk parolası ile çıkan Fenebahçe'de moraller bozuk... Geçtiğimiz hafta Trabzonspor'a mağlup olan, hafta içi de taraftarı önünde Avrupa Ligi'nde Antwerp ile yenişemeyen sarı lacivertliler, bu hafta da sahasında Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Mağlubiyetin ardından taraftarlar futbolcuları ıslıklarken ilk defa yönetim hedef alındı ve Ülker Stadı'nda 'Yönetim istifa' sesleri yükseldi. Fenerbahçe'nin başına ikinci kez geçen ve “Yarım kalan hikayemi tamamlamaya geldim” diyen Vitor Pereira da eleştirilerin odağı haline geldi. Portekizli çalıştırıcının 3'lü defans anlayışından vazgeçmemesi ve oyuna müdahalelerde yetersiz kalması kamuoyunda oldukça eleştiriliyor. Fenerbahçe camiası kara bulutları dağıtmak isterken Aydınlık'ın edindiği bilgiye göre kulüp içerisinde daha büyük sorunlar olduğu ortaya çıktı.

YERLİLERE ŞANS VERMİYOR

Vitor Pereira'nın sarı lacivertli kulüpte yabancı oyuncular ile Türk oyuncular arasında ayrım yaptığı öğrenildi. Yabancı oyunculara verdiği şansı yerli futbolculara vermeyen Portekizli, büyük umutlarla transfer edilen İrfan Can ve Mert Hakan Yandaş'ı da oynatmayarak kulübeye mahkum etti. Durumdan rahatsız olan oyuncular Pereira ile bu durumu görüşürken teknik adamın verdiği, “Seni dinlendiriyorum, geçen maçta oynadın, biraz daha çalışmalısın” cevabı Türk oyuncuları tatmin etmeyecek cinstendi. Pereira'nın Samandıra'da söylediği, “Elimde olsa hiç Türk oynatmam, Mesut Özil'i bile...” cümlesi, Portekizlinin Türk oyunculara karşı aldığı tavrı gözler önüne seriyor.

OLAYIN ARKASINDA LUİZ GUSTAVO VAR

Mesut Özil ile de arası kötü olan Pereira, yıldız oyuncuyu yönetim ve taraftarın baskısıyla oynatırken Özil'in Avrupa Ligi'ndeki Antwerp maçındaki memnuniyetsiz görüntüsü aslında her şeyi anlatıyordu. Antwerp maçında oyundan alınırken çok mutsuz olduğu gözlenen ve sinirli tavırlarla yerini Pelkas'a bırakan Mesut, saha kenarında ise çılgına dönmüştü. Büyük bir öfkeyle yerdeki su şişelerini tekmeleyen Mesut, yedek kulübesine oturduktan sonra da sinirlerine hakim olamadı ve arkadaşları tarafından sakinleştirilmişti. Özil mağlup olunan Alanya maçında da yedek başlamış ve son 10 dakikada oyuna girmişti. Pereira'nın yerli ve yabancı futbolcu ayrımının gizli kahramanı ise Brezilyalı Luiz Gustavo. Brezilyalı, Vitor Pereira'ya Türk oyuncular hakkında olmayan şeyleri oldu gibi gösterip Portekizli teknik adamın yerli oyunculara cephe alması için algı oluşturduğu öğrenildi.

OZAN VE CANER GİBİ İSİMLERİ İSTEMEDİ

Teknik direktör Pereira'nın yaz transfer döneminde gönderdiği ve aldığı isimlere baktığımızda Ozan, Caner, Gökhan gibi oyuncuları takımında istemediğini ve gönderdiğini biliyoruz. Yönetimden istediği oyunculara baktığımızda ise Türk oyunculardan Çağtay Kurukalıp, Serdar Dursun ve Burak Kapacak'ı görüyoruz. Serdar Dursun sarı lacivertli kulüpte çok fazla şans bulamazken milli takımda attığı gol sonrası taraftarlarca çok beğenilmiş ve Pereira da son haftalarda Serdar'ı 11'de başlatmıştı. Yeni transferlerden 19 yaşındaki Çağtay Kurukalıp da bu sezon maçlarda forma giyemezken Burak Kapacak ise ilk 3 haftada lisansı çıkmadığı için oynayamamıştı. Kapacak bilindiği üzere 1 milyon 350 bin avro (Yaklaşık 15 milyon TL) karşılığında Bursaspor'dan transfer edilmişti.

‘PARA VERMEZSEN SENİ ISLIKLATIRIM’

Fenerbahçe'nin içine sızan bazı küçük gruplar sarı lacivertli taraftarları da kışkırtmaya ve zarar vermeye çalışıyor. Bahsettiğimiz gruplarının futbolculardan para istediği ve verilmezse, “Maçta görüşürüz” diyerek statta kendilerini ıslıklayacaklarını söylediği de gelen bilgiler arasında. Bu gruplar maç sırasında farklı tribünlerde yer alırken kendisine para vermeyen futbolcuları ıslıklıyor ve gerçekten maç izlemeye gelen taraftarları da arkasına alarak tüm statta bir algı başlatıyor.

# spor # fenerbahçe # futbol # portekiz # Avrupa ligi # pereira # Türk oyuncu