HSK'dan yeni kararname! 3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değişti

HSK'nın yaz kararnamesi ile 3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değişti. Aralarında, Diyarbakır, Samsun ve İzmir'in de bulunduğu 20 ilin başsavcısı ise yeniden belirlendi. Kararnameyle ayrıca Van, Diyarbakır, Kayseri ve Trabzon'da bölge adliye mahkemeleri faaliyete geçirildi

Yaklaşık 4 bin hakim ve savcının görev yeri değişti. 20 kentin başsavcısı ise yeniden belirlendi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2019 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'ni tamamladı.

HSK'nın yaz kararnamesi olarak bilinen kararname ile 3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değişti. Bunların; 3 bin 358’i adli yargı hakim ve savcıları, 364’ü ise idari yargı hakimlerinden oluştu.

Aralarında, Diyarbakır, Samsun, Muğla ve İzmir'in de bulunduğu 20 ilin başsavcısında değişikliğe gidildi. Bir süredir boş bulunan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na Diyarbakır Başsavcısı Kamil Erkut Güre getirildi. Samsun Başsavcısı Ahmet Yavuz Diyarbakır Başsavcısı oldu. Eskişehir Başsavcılığı'na Sivas Başsavcısı Murat İrcal atandı.

Kararname ile Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde bulunan yeni istinaf mahkemelerinin kurulması için de adım atıldı. Van, Diyarbakır, Kayseri ve Trabzon'da kamuoyunda istinaf olarak bilinen 4 bölge adliye mahkemeleri faaliyete geçirildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı soruşturmasını yürüten Çubuk Başsavcısı Mesut Gürel'in de görev yeri değiştirildi. Güler Yargıtay Savcısı olarak görevlendirilirken, yeni Çubuk Başsavcısı ise HSK Tetkik Hakimi Halil Demir oldu.

İdari yargı kararnamesi ile Danıştay’da görevli 39 Tetkik Hâkimi farklı mahkemelere görevlendirildi. Bu isimlerden 1’i Danıştay Savcılığına, 5’i Bölge İdare Mahkemelerine, 33’ü idare ve vergi mahkemelerine atandı.

ulusal.com.tr

# HSK