PKK'yı ödüllendiren TMMOB'a tepki

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin terör örgütü PKK’nın yayın organı Jin TV’ye verdiği ödüle tepki büyüdü. Mehmetçiğe kurşun sıkanlara ödül verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği harekete geçti. Türkiye’nin vatanseverleri 2 Ekim’de Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde bir protesto eylemi yapacak.

PKK'yı ödüllendiren TMMOB'a tepki

Mehmetçiğe kurşun sıkanlara ödül veren Mimarlar Odası’na Türkiye’nin öncü kuvvetlerinden tepki geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi "Basın Ödülleri"nde, terör örgütü PKK'nın yayın organı Jin TV'ye “Uluslararası Televizyon Haberciliği'' dalında ödül verdi. Şubenin terör örgütünün yayın organına verdiği ödüle tepki de her geçen gün büyüyor.

PKK’nın yayın organına verilen ödülün ardından Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği hemen harekete geçti. Askerimize kurşun sıkanlara ödül verilemeyeceğinin altını çizen Türkiye’nin öncü kuvvetleri 2 Ekim’de Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde bir eylem yapacak.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar, verilen ödülle beraber Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin Kandil'in şubesi olduğunu söyledi:

- PKK’nın yayın organına ödül vermek terör örgütleriyle mücadeleye kurşun sıkmaktır.

- Bu ödülü vermek onların bir meslek odası olmadığını Kandil’in şubesi olduğunu gösterir.

Vatan Partisi MühendisMimar ve Planlamacılar Bürosu Başkanı Mustafa Aynur TMMOB için, ''Mimar ve mühendisleri temsil etmiyorlar dedi:

- PKK’nın Tv kanalına ödül veren yönetim kesinlikle mimar ve mühendisleri temsil etmemektedir. Mimar Mühendis Odaları Türkiye’nin ve Türk milletinin ulusal değerlerine aykırı bir eylemde bulunamaz. Ödülü veren Mimarlar Odası Ankara Şube yönetimi bu davranışından dolayı istifa etmelidir.

- Bu tip karşı devrimci eylemlere müsaade eden, bu eylemlerin önünü açan ve destekleyen TMMOB yönetimi de suçludur. PKK’nın kuyruğuna takılmış bu azınlık grup TMMOB üyesi mimar ve mühendislerin iradesini yansıtmamaktadır. Mimar ve mühendisler yakın gelecekte bu azınlık grubu sırtından atacaktır.

- Bu ödül verme eylemi ilk değildir, maalesef son da olmayacaktır. TMMOB merkez yönetiminin PKK sevdası herkesçe bilinmektedir. Bütün mimar ve mühendisleri, meslek örgütümüzü bu işgalden kurtarmak için tavır almaya çağırıyoruz. Mesleğimize ve meslek örgütümüze sahip çıkmak için odalarımızda milli yönetimler inşa etmek zorundayız. Vatan Partisi, gerçekten mesleğinin derdine düşmüş mimar ve mühendislerimizle bunu yapacaktır.

Verilen ödüle bir tepki de genç mimar ve mühendislerinin örgütlendiği Teknisite’nin Genel Yayın Yönetmeni Aykutalp Avşar’dan geldi:

- Mimarlar Odası, derhal vazifesi başına geri dönecek şekilde yenilenmelidir. Meslektaşlarımızın çığ gibi büyüyen sorunları, meslek odalarımızın sorunlarıdır. PKK’nın yayın organına basın ödülü verilmesi, Türk mimarlarını uzaktan yakından ilgilendirmemektedir. Türk mimarlar basın ödülü verecekse; bu ödülü Türkiye’nin geleceğine sekte vuranlara değil, ışık tutanlara layık görür.

# mehmetçik # türkiye # pkk # terör # vatan partisi # tgb # televizyon # Vatan # türkiye gençlik birliği # tv # TMMOB # mimarlar odası # Jin Tv # mimar # mühendis