Hibe desteği için gözler 25 Mayıs’ta: Hangi esnaf yararlanacak? Başvuru nasıl yapılacak?

Salgından zarar gören esnafa hibe desteği ödemeleri için başvurular 25 Mayıs’ta başlayacak. Hangi esnaf yararlanacak? Destek ne kadar olacak ve başvuru süreci nasıl işleyecek?

Hibe desteği için gözler 25 Mayıs’ta: Hangi esnaf yararlanacak? Başvuru nasıl yapılacak?

Haber: Buse Gençtürk Kamera: Tansev Kara

Kovid-19’dan etkilenen esnaf için hibe desteği verilecek. Başvurular 25 Mayıs’ta başlayacak.

1.4 milyon esnafa 4 milyar 622 milyon lira hibe desteği dağıtılacak.

Destek için başvurular 25 Mayıs Salı günü e-Devlet üzerinden meslek kodlarına göre yapılacak.

Hibe desteğinden, 17 Mayıs 2021’den önce Gelir Vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkârlar yararlanacak. Başvurusu uygun bulunanların ödemeleri banka hesaplarına T.C. Kimlik numarasının sonuna göre yatırılacak.

Destek ödemesinden yararlanacak ilk gruba 5 bin lira verilecek. Kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul ve personel servisi, düğün salonu, öğrenci yurdu ve kantinler 5 bin liradan yararlanacak. Kırtasiye, internet kafe, hamam ve lunaparklar gibi yerler de bu kapsamda ele alınacak.

3 bin lira verilecek ikinci grupta ise bakım, onarım, tamirat ve kaporta işleriyle uğraşanlar bulunuyor. Seyyar satıcı, sıhhi tesisatçı, hırdavatçı, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcısı da 3 bin lira alacak. Ayakkabıcı, konfeksiyoncu, tuhafiyeci, züccaciyeci de bu kapsamda destekten yararlanacak.

Daha önce destekten faydalanan lokanta, pastane, dondurmacı, terzi, berber, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcılar da 3 bin lira alacak.

# ekonomi # destek # okul # esnaf # hibe # kahvehane # edevlet # esnafa destek # kafe # çay bahçesi # düğün salonu # öğrenci yurdu # kantin # kırtasiye # internet kafe # hamam