Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu: ''Bankacılık sektörümüz çok güçlü''

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme Kurumu ve Türkiye Bankalar Birliği üyeleriyle bir araya geldi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu: ''Bankacılık sektörümüz çok güçlü''

Bankacılık Düzenleme Kurumu ve Türkiye Bankalar Birliği üyeleriyle bir araya geldi.

Türkiye Bankalar Birliği’nde gerçekleşen toplantıya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, HSBC Türkiye CEO’su Selim Kervancı, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan ve Garanti Bankası Genel Müdürü Recep Baştuğ'un da aralarında bulunduğu banka müdürleri ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda, Türk lirası ve döviz kuruyla ilgili yaşanan son gelişmeler ele alındı. Merkez Bankası yönetimi Bankalar Birliği üyeleriyle birlikte yol haritasını değerlendirdi.

Merkez Bankası'ndan daha önce yapılan açıklamada döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden uzak fiyat oluşumlarının gözlemlendiği ifade edilmişti.

''BANKACILIK SEKTÖRÜMÜZ ÇOK GÜÇLÜ''

Yapılan toplantı sonrası Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan açıklama geldi.

Toplantıların daha önce ayarlanan toplantılar olduğunu ve olağanüstü gelişme toplantısı olmadığını aktaran Şahap Kavcıoğlu şu ifadeleri kullandı:

- Merkez Bankası, BDDK ve sektör birbiriyle uyum içerisindedir. Bankacılık sektörümüz çok güçlü. Genel değerlendirmede bulunduk. Son dönemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdik. Bu toplantılar daha önce ayarlanan toplantılar, bir olağan üstü gelişme toplantısı değil.

# ekonomi # Merkez Bankası # BDDK # Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu # şahap kavcıoğlu # bankacılık # türkiye bankalar birliği # ekonomi haberleri # döviz kuru # Türk lirası # Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu # Bankacılık Sektörü # ekonomi dolar # türk lirası dolar # mehmet ali akben # Alpaslan Çakar # HAKAN ARAN # Gökhan Erün # Ümit Leblebici # Osman Arslan # recep baştuğ