Tesla 137 milyon dolar tazminat ödeyecek

Tesla ile ilgili siyahi bir çalışanının ayrımcılığa uğradığı gerekçesiyle görülen dava sonuçlandı. Dava sonucu mahkeme, ırkçılık yapıldığına karar vererek Tesla'yı 137 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

Tesla 137 milyon dolar tazminat ödeyecek

Tesla ile siyahi çalışanı Owen Diaz arasında görülen dava sonuçlandı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde görülen davada jüri, şirketin San Francisco Bay bölgesindeki Fremont fabrikasında, asansör operatörü olarak çalışan 53 yaşındaki Owen Diaz'ın ırkçılığa maruz kaldığına karar verdi.

Mahkeme heyetinin aldığı kararda, 2015-2016 yılları arasında Diaz'ın çalıştığı 9 ay boyunca ırksal olarak düşmanca bir iş ortamına maruz bırakıldığı ve ırkçı tacizleri önlemek için Tesla yönetiminin makul adımlar atmadığı kaydedildi.

Diaz'ın avukatı Bernard Alexander, müvekkilinin iş yerinde ırkçı söylemlerle çağırıldığını, çalıştığı mekanda ırkçı resim ve yazılarla karşılaştığını öne sürdü.

Duruşma sonunda jüri heyeti, Tesla'nın Diaz'a 6,9 milyon dolar manevi tazminat ve 130 milyon dolar da cezai tazminat ödemesini emretti.

Bir hafta süren dava sonucunu memnuniyetle karşılayan Diaz, "Bu karar Tesla'nın fabrikasında neler olup bittiğine ışık tutuyor. Elon Musk, bununla sana uyarı yapıldı, o fabrikayı temizle." diye konuştu.

# abd # ırkçılık # Tesla # kaliforniya # san francisco # Elon Musk