Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya'ya tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te güvenoyu alan Libya Milli Birlik Hükümeti'ni tebrik etti. Erdoğan, Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus El-Menfi ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid El-Dibeybe İle telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya'ya tebrik

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde, Türkiye-Libya ilişkileri ve bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

Erdoğan, meclisten güven oyu alarak çalışmalara başlayan Libya Milli Birlik Hükümetini tebrik etti. Geçici yönetimin güvenoyu almasının önemini vurguladı, Libya’da kalıcı çözüm umutlarının yeniden yeşerdiğini ifade etti.

Her iki görüşmede de Ankara'nın Libya’nın egemenliğinin, bağımsızlığının, toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunmasını esas alan her türlü desteği vermeyi sürdüreceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde de iki ülke arasındaki temeli sağlam iş birliğinin daha da güçlendirilmesi ve ortak kazanımların muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.

# ankara # türkiye # libya # erdoğan # cumhurbaşkanı # meclis # yönetim # hükümet # libya milli birlik hükümeti # tebrik # toprak bütünlüğü # siyasi