15 yaşındaki Ali'yi öldüren terör örgütü PKK'ya aileden tepki

Şırnak'ın İdil ilçesinde 15 yaşındaki oğulları Ali Yıldız'ın, terör örgütü PKK üyelerince kaçırıldıktan 20 gün sonra ölüm haberini aldıklarını belirten aile terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

15 yaşındaki Ali'yi öldüren terör örgütü PKK'ya aileden tepki

Şırnak'ın İdil ilçesinde 15 yaşındaki oğulları Ali Yıldız'ın, terör örgütü PKK üyelerince kaçırıldıktan 20 gün sonra ölüm haberini aldıklarını belirten aile PKK'ya tepki gösterdi.

Baba Cangir Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Şubat'ta oğlu Ali'nin PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını, yaklaşık 20 gün sonra da cenazesinin geldiğini söyledi.

İdil'de teröristlerce çukurların kazıldığı ve barikatların kurulduğunu belirten Yıldız, terör örgütü PKK'lıların ilçedeki operasyon öncesinde 14-18 yaşlarındaki çocukları kaçırarak çukur ve barikatların arkasında "canlı kalkan" olarak kullandığını dile getirdi.

"OĞLUMU ÖLDÜRTTÜLER"

Terör örgütü PKK'nın çocuklar üzerinden kanlı bir siyaset yürüttüğüne işaret eden Yıldız, "PKK'lılar oğlumu alıp götürdüler, öldürttüler." dedi.

Oğlunu teröristlerin elinden kurtarmak için eşiyle defalarca çukur ve barikatların bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'ne gittiğini anlatan Yıldız, "Oğlum ağlıyordu, bize doğru koşuyordu, bırakmıyorlardı." ifadelerini kullandı.

"ALLAH HAKKIMIZI BIRAKMASIN"

Yaşadığı acıyı Kürtçe anlatan anne Zeynep Yıldız (44) da oğlunu büyük umutlarla büyüttüğünü söyledi.

Oğlunun okumayı çok sevdiğini vurgulayan anne Yıldız, şöyle devam etti:

"Oğlumu almaya gittiğimde 'Oğlunu sana vermeyeceğiz.' dediler. Ben de ağladım, oğlum da ağladı. Bir defasında bana uzaktan gösterdiler oğlumu. Bu işler onun gönlünde yoktu. Bırakmadılar oğlum okusun. Oğlumu bilerek ölüme götürdüler. Allah hakkımızı onlarda bırakmasın."

ulusalkanal.com.tr

# şırnak idil