Mehmet Ayvalıtaş'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Haziran Direnişi sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş davasında yeni görüntüler ortaya çıktı. Mahkeme 3 duruşmaya da gelmeyen sanık Cengiz Aktaş'ın tutuklanması talebini reddetti, yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Baba Ali Ayvalıtaş kararın ardından hakimlere sizin evladınız yok mu allahtan korkun sözleriyle isyan etti.

Mehmet Ayvalıtaş'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Özer Sürmeli

Haziran Direnişi'nin ilk şehidi Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiği olayın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde rafiğin otoyolun İstanbul istikametinde durduğu, Ankara istikametininde de durdurulmak istendiği görülüyor.

Dinlediğimiz bu acı fren sesi Mehmet'in duyabildiği son ses. Kazanın ardından trafiğin durduğu ve bir telaş yaşandığı anlaşılıyor.

Eylemdeki binlerce yurttaşın sesleri de videonun çekildiği alana kadar geliyor. Bu sesler, sanıklardan Görkem Demirtaş'ın yolun karşı tarafında ses duyulmuyordu, kalabalık görülmüyordu savunmasını çürütüyor.

Baba Ali Ayvalıtaş, görüntülerle savunması çöken sanık Demirtaş'ın tutuklanmamasına tepki gösterdi.

Mahkeme, 3. kez duruşmaya gelmeyen sanık Cengiz Aktaş hakkındaki tutuklama taleplerini de reddetti. Yakalama kararı çıkarılmasını yeterli gördü.

İstanbul Anadolu 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi bugüne kadar ortaya çıkan görüntülerin TÜBİTAK'a gönderilmesine karar vererek duruşmayı 22 Eylül'e erteledi.

Mehmet Ayvalıtaş'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı paylaşan: ulusalkanalulusalkanal.com.tr

# mehmet ayvalıtaş # yeni görüntüler # kaza anı # mahkeme sonucu