TGB Elazığ Başkanı saldırıya uğradı!

TGB Elazığ İl Başkanı İmran Çelik, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi kantininde saldırıya uğradı. Çelik, saldırı sonucu 15 günlük iş göremez raporu aldı.

TGB Elazığ Başkanı saldırıya uğradı!

TGBElazığ İl Başkanı İmran Çelik, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi kantininde saldırıya uğradı. Çelik, saldırı sonucu 15 günlük iş göremez raporu aldı.

Çelik Nisan ayından bu yana "Dinsizlik propagandaları yapıyorsun. İnsanların aklını çeliyorsun, buradan gitmelisin" yönünde tehditler aldı. Tehditlerden sonra Çelik, Nisan'ın 26'sında Ülkü Ocakları'na üye olan 3 kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda İmran Çelik 15 günlük iş göremez raporu aldı.

Bu saldırı üzerine İmran Çelik, polise verdiği ifade verdi. İfadesinde saldırganların İlhami Çiçek'in yani kantin işletmecisinin etrafındaki adamların olduğunu söyledi. İmran Çelik; "Bana saldıran üç kişi sürekli İlhami Çiçek in etrafında duran insanlar. Zaten İlhami Çiçek saldırıdan beş dakika önce beni arayarak nerede olduğumu sordu ve görüşmek istediğini söyledi. Ben görüşmek istemediğimi söyledim ve kantine gittim. Orada da saldırıya uğradım."

Çelik, "Bu saldırı üzerine ben şikayetçi olunca, İlhami Çiçek bu sefer kendi cep telefonundan arayarak tehdit etmeye başladı. Tehditlerde ' Buradan gideceksin. Bunu senin yanına bırakmam ben. Anlaşılan senin dilin uzamış. Sen bizi daha tanımamışsın.' gibi tehditlerde bulunmaya başladı. Hatta telefonuma gönderdikleri tehdit mesajlarını ek bir ifade ile savcılığa bildirdim."

Çelik, "Bu tehdit telefonları 23.06.2014 tarihine kadar artarak sürdü. Bu tarihten yaklaşık bir hafta öncesinden itibaren 'Savcılıktaki şikayetini geri al, almazsan biz gerekeni yapacağız' dendi.

Yaşanların ardından Haziran'ın 26'sında İlhami Çiçek TGB Başkanı İmran Çelik'i tekrar aramış ve görüşme talebinde bulunmuş. Ve saat 15.30 da Eğitim Fakültesi kantininde görüşmek üzere randevulaşmışlar.

İmran çelik görüşmeyi şöyle anlatıyor:

"Saat 15. 30'da kantine gittim. İlhami Çiçek yanıma geldi ve bana ' Şimdi seninle beraber savcılığa gideceğiz ve ifadeni geri alacaksın.' dedi. Ben de İmran Çiçek'e, ifademi geri alacak bir durumun olmadığını ve ifademi geri almayacağımı söyledim. Bunun üzerine İlhami Çiçek ' Eğer ifadeni geri almazsan seninle görüşürüz. Bunun hesabını sorarım senden.' gibi tehditlerde bulunmaya başladı. Ben bu konuşma üzerine yanından ayrıldım vee Eğitim Fakültesi'nde bir hoca ile görüşmeye gittim. Fakülte binasının kapısı önünde iki kişinin saldırısına uğradım. Saldırganlardan biri Ülkü Ocakları Fen Edebiyat Fakültesi Temsilcisi Kerem Necdet Özer. Saldırganlar bana bıçak ve cam şişelerle saldırırken İlhami Çiçek de hemen karşıda kendi arabasının içinde idi."İmran Çelik bu saldırıda ilk önce başından bıçak darbesi aldı. Kaldırıldığı hastanede başına beş dikiş atıldı. Harput Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çelik'e 15 günlük iş göremez raporu verildi.

Çelik, saldırıların asıl amacını anlattı."Bu saldırıların tek amacı vardır. Biz burada bir ezberi bozmaya başladık. TGB olarak gençlerin önüne kaba kuvveti değil bilimsel gerçekleri koymaya başladığımız için saldırıya uğruyoruz. Zaten İlhami Çiçek'le yaptığımız konuşmalarda hep şunu söyleyip duruyordu. 'Siz de kimsiniz? Elazığ TGB sökmez. Burada biz varız ve bizim dediğimiz olur.' gibisinden tehditlerde de bulunuyordu. Buradan da anlaşılıyor ki hedef ben değilim. Ben burada TGB başkanı olduğum için saldırıya uğradım. Benim yerimde başkası da olabilirdi. Burada bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum. Emniyet güçleri her işi olduğu gibi bu işi de ağırdan alıyor. Bir emniyet yetkilisi bana 'Canınız çok kıymetli ise kendi güvenliğinizi kendiniz oluşturun. Bizim elimizden gelen budur. Gidin kendinize özel güvenlik görevlisi tutun yada sesinizi çıkarmayın.' dedi. "

İmran Çelik "Bu olaylar üzerine birkaç öğretim görevlisi beni arayarak bu işten vazgeçmem gerektiği uyarılarında bulundu. Fen Ededbiyat Fakültesi'nden Prof. Erdal Açıkses beni aradı ve yüz yüze görüştük. Açıkses bana, 'Herhangi bir şikayette bulunmayın. Okulunuzu bitirin gidin. Bu adamlarla uğraşmayın. Bunlar buranın tanınan aileleridir.' gibi uyarılarda bulundu. Ben hoca ile görüşürken yine tehdit telefonu geldi. Hoparlörü açtım ve hocaya tehditi dinlettim. Hocanın yanından çıktığımda fakültenin tüm kapıları tutulmuştu. Polis çağırdım ve üniversiteden ekip arabası ile çıkmak zorunda kaldım." diye konuştu.

İlhami Çiçek'e telefonla ulaştık ve bu durumu kendisine sorduk. Çiçek, "Herkes her şeyi söyleyebilir. Benim bu olaylarla ilgim yok. İmran Çelik'e telefonla mesaj çektiğim doğrudur ama bunların hiçbiri tehdit mesajı değildir. Ama mesajlarım huzur bozucu mesajlar olduğunu söyleyebilirim." dedi.

İLHAMİ ÇİÇEK KİMDİR?

İlhami çiçek Fırat Üniversitesi yurt kantinlerinin bir çoğunun işletmecisi. 2014 yerel seçimlerinde MHP'den Elazığ Belediye Başkanı Aday Adayı olma girişiminde bulunmuş ama resmi başvuru yapmamış.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # saldırı # tehdit # Elazığ # tgb başkanı