Ergenekon hakimleri iddiaları reddediyor

Ergenekon kumpas davalarında rol alan 8 FETÖ'cü hakim ve savcının yargılandığı davada sanıklar inkar beyanlarını sürdürüyor. 8 gün savunma yapan sanık Hüsnü Çalmuk'un ardından sırası gelen sanık Hasan Hüseyin Özese de ilk iş olarak hakkındaki suçlamaları reddetti. Özese, Ergenekon kumpasında bir hakim olarak yargılama yaptığını iddia etti

5 yıl boyunca Türk Milletinin gözü önünde işledikleri suçları reddetmeye devam ettiler.

Silivri'deki Ergenekon yargılamalarında birçok hukuksuzluğa imza atan 8 FETÖ'cü hakim ve savcı yine mahkeme huzuruna çıkartıldı. Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi'nde yapılan yargılamada sanık Hüsnü Çalmuk savunmasını tamamladı.

Savunması 8 gün süren Çalmuk'a Mahkeme Başkanı Haydar Metiner, "8 gündür savunma hakkınızı keyfi kullanıyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdi. Hakim Metiner, Çalmuk'un hukuken ortada olmayan Ergenekon ceza kararlarına atıfta bulunmasına da çıkıştı, "O karar yok diyorum" dedi.

Delil uydurmak, gizlemek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlamalarla yargılanan Çalmuk, hakkındaki bütün iddiaları reddetti. Çalmuk hakkında iddianamede 30 yıldan 123 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Çalmuk'un ardından hakkındaki iddiaları reddederek savunmasına başlayan sanık Hasan Hüseyin Özese oldu. Özese, Ergenekon duruşmalarında bir hakim olarak üzerine düşeni yaptığını, yargılamaların hukuka aykırı olduğunu öne sürdü.

Görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma gibi iddialarla yargılanan Özese hakkında 168 yıldan 600 yıla kadar hapis cezası istendi.

# hakim # ergenekon # yargıtay # duruşma # iddia # yalanlama # hasan hüseyin özese # hüsnü çalmuk