Afganistan hükümeti Moskova'da toplantıya katılacak

Rusya'da Afganistan meselesiyle ilgili Moskova Formatında toplantı düzenlenecek.Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un konuşma yapacağı toplantıya Afganistan hükümeti de katılacak.

Afganistan hükümeti Moskova'da toplantıya katılacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı, Moskova Formatında yarın bir toplantı yapılacağı bilgisini paylaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Moskova Formatındaki toplantının üçüncü kez düzenleneceği ifade edildi.

Açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da toplantıya katılarak katılımcılara yönelik konuşma yapacağı belirtildi.

Ayrıca açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

- Toplantıya bölgedeki 10 ülkeden temsilcilerin yanı sıra Afganistan'ı temsil eden Afganistan hükumetinin üst düzey bir heyetinin katılması bekleniyor.

Moskova Formatındaki toplantıda, Afganistan'daki askeri-siyasi durumun gelişmesi ve kapsayıcı bir hükümetin kurulmasına ilişkin beklentilerin tartışılmasının planlandığı belirtilen açıklamada, ayrıca bu ülkedeki insani krizi önlemek için uluslararası toplumun çabalarını pekiştirme konularına da değinileceğine dikkat çekildi.

# Afganistan # Sergey Lavrov # moskova # toplantı # Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov # Afganistan ABD # afganistan cumhurbaşkanı # Afganistan Taliban # Moskova Formatı # Afganistan hükümeti