Muğla'da ölü sayısı yükseldi

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kos Adası'na sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi.

Muğla'da ölü sayısı yükseldi

Suriyeli ve Irak uyruklu kaçakları taşıyan ahşap teknenin Yalıkavak Mahallesi Kiremit Adası açıklarında batmasının ardından bölgede arama çalışmalarını sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri, 10 kişinin daha cesedini buldu. Teknede hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükselirken, 14 kişi kurtarıldı.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Yalıkavak'ta bulunan marinaya getirilen cesetler, buradaki incelemenin ardından ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi ve ilçedeki özel hastanelerin morguna gönderildi.

Kurtarılan ve marinaya getirilen 14 kişiye sıcak içecek ve battaniye verilirken, bazıları tedavi için Bodrum Devlet Hastanesine götürüldü.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Komutanlığından, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na gitmeye çalışan sığınmacıları taşıyan teknenin batmasına ilişkin, denizden sağ kurtarılan ve cansız bedenleri alınan 32 düzensiz göçmen dışında kayıp olabileceği değerlendirilenlerin bulunabilmesi amacıyla arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bodrum Yalıkavak sahilinden bir grup düzensiz göçmenin denize açıldığı ihbarı üzerine görevlendirilen sahil güvenlik botunun 7,5 metrelik "DALGACI-1" isimli ahşap gezi teknesine ulaştığı belirtildi

.

Teknenin ağır hava ve deniz şartları ile yanlış manevra nedeniyle yan yattığı, sancak tarafından aşırı su aldığı, aşırı yüklü olması nedeniyle de kısa sürede sadece baş tarafı deniz yüzeyinde kalacak şekilde suya gömüldüğü kaydedilen açıklamada, hızlı şekilde olay yerine intikal eden 4 sahil güvenlik botu ve bir helikopter tarafından arama kurtarma faaliyetlerine başlandığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sahil güvenlik botları tarafından olay anında 14 düzensiz göçmen denizden sağ kurtarılmış ve 1 göçmenin cansız bedeni denizden alınmıştır. 'DALGACI-1' isimli tekne, iç mahallerinin kontrol edilebilmesi maksadıyla en yakın ve korunaklı mahal olan Büyük Kiremit Adası sahiline çekilmiştir. Sahil güvenlik botları koordinatörlüğünde Bodrum Deniz Kurtarma Derneği dalış ekibi tarafından yapılan dalış neticesinde teknenin su altında kalan iç mahallerinden 23.55 - 02.00 saatlerinde 17 göçmenin cansız bedeni çıkartılarak, Yalıkavak Limanı'na intikal ettirilmiştir.

Denizden sağ kurtarılan ve cansız bedenleri alınan toplam 32 düzensiz göçmenin dışında kayıp olabileceği değerlendirilen göçmenlerin bulunabilmesi maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir." (AA)

# muğla # facia # ölü sayısı yükseldi