AK Parti'den CHP'ye animasyon

AK Parti'nin 5 Mayıs'ta CHP ile ilgili bir paylaşım yapacağını duyurması üzerine Millet İttifakı’ndan 128 milyar dolar adımı geldi. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin liderleri twitter üzerinden "128 milyar dolar nerede?" sorusuyla bir paylaşım zinciri oluşturdu. Liderler birbirlerini etiketleyerek 128 milyar nerede diye sordu. AK Parti ise “Yalan Üretim Merkezi” adıyla bir animasyon yayınladı.

AK Parti'den CHP'ye animasyon

AK Parti ile Millet İttifakı arasındaki 128 milyar dolar polemiği sosyal medyaya taşındı.

AK Parti, 4 Mayıs'ta "Yarın saat 14'te" notuyla twitter hesabından CHP Genel Merkezi’nin görselini paylaştı. Bu paylaşımın ne olduğu merak konusuyken Millet İttifakı'ndan 128 milyar dolar hamlesi geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından "128 milyar dolar nerede?" etiketi açtı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında "Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz?” ifadesini kullandı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i gönderiye etiketledi.

Akşener de, “Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey" paylaşımı yaptı. Ardından da "Sayın Temel Karamollaoğlu sizde yeni bir bilgi var mı?” sözüyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu gönderiye dahil etti.

"İnsanımız her şeyin farkında diyen" Karamollaoğlu ise Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı da paylaşımlara ekledi. Uysal, paylaşımında, Kılıçdaroğlu, Akşener ve Karamollaoğlu’nu etiketleyerek, “İrtibatta kalalım, ilk bulan arasın” ifadelerine yer verdi.

Millet İttifakı'nın oluşturduğu tivit zinciri sonrası saat 14'te Ak Parti beklenen paylaşımı yaptı.

Ak Parti “Yalan Üretim Merkezi” başlığıyla bir animasyon yayınladı.

Animasyonda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak çizgi karakteri olarak canlandırıldı. Videoda bir profesörün icat ettiği makine ile CHP için yalan ürettiği öne sürüldü. Yalanlar arasında "Fabrikalar satıldı, Külliyeye giden CHP'li vekil, 128 milyar dolar nerede" başlıkları yer aldı.

# chp # ak parti # yalan # AK Parti CHP # animasyon