İran'ın Uluslararası Hafız Nişanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'a verildi

İran’ın en saygın uluslararası ödüllerinden "Hafız Nişanı" Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'a verildi. Bu yıl 6'ıncısı verilen uluslararası nişan için Ankara Üniversitesi'nde tören düzenlendi. Törende ödülün bir Türk profesöre verilmesinin iki ülke ilişkileri açsından önemli olduğuna dikkat çekildi.

İran'ın Uluslararası Hafız Nişanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'a verildi

Kültürel, siyasi ve askeri alanda köklü ilişkilere sahip Türkiye ile İran arasında önemli bir etkinlik düzenlendi. İranlı şair adına düzenlenen ödül, bir Türk profesöre verildi.

Bu yıl 6'ıncısı verilen İran’ın en saygın "Uluslararası Hafız Nişanı" Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'a takdim edildi. Kırlangıç'ın Türkçeye çevirdiği Hafız Şirazi Divanı’nı eseri Türkiye’de Mes̱nevî ve Gülistân’dan sonra en çok okunan Farsça metinlerin başında geliyor.

Nişan takdimi için Ankara Üniversitesi'nde bir tören düzenlendi. Törene, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmend ve Afganistan Büyükelçisi Amir Mohammad Ramın katıldı. Bu isimlerin yanı sıra törende Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Üyesi Yusuf Tunçer ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci de yer aldı.

Törende konuşan Büyükelçi Muhammed Farazmand iki ülke ilişkilerinin önemine ve ortak kültürel değerlerine dikkat çekti.

İran Hafız Şirazi Enstütüsü Başkanı Prof. Dr. Kavoos Hassanli, bu ödülün Türkiye’den bir akademisyene verilmesinin özel bir mesaj içerdiğini söyledi.

# türkiye # iran # şair