Berlin'de ABD'ye protesto

Avrupa'da yaşayan Suriyeli mülteciler, Almanya'nın başkenti Berlin'de Amerika'yı protesto etti. Amerikan Büyükelçiliği önünde toplanan Suriyeliler, Amerikan koalisyonunun Deyr ez Zor'da Suriye ordusuna saldırmasını kınadı.

Berlin'de ABD'ye protesto

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Suriyeli mülteciler, Amerika'yı protesto etti. Suriyeli gurbetçiler Almanya'nın başkenti Berlin'de Amerikan Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

Suriyeliler, Amerikan öncülüğündeki koalisyonunun 17 Eylül'de Deyr ez Zor'daki Suriye ordusuna saldırmasını kınadı. Protesto'da Esad'ın posterleri, Suriye ve Rus bayrakları açıldı.

Mülteciler, yaptıkları bir açıklamada Suriye ordusunun teröre karşı verdiği etkin mücadeleyi desteklerini belirttiler. Ayrıca Şam yönetimi ile koordineli olmadan Suriye'ye yapılan askeri müdahaleleri kınadılar.

Protestoda Suriye'de halk, ordu ve hükümetin verdiği mücadelenin yabancıların planlarını çökerttiği belirtildi. Suriyeli göçmenler, Şam yönetimine destek veren ülkelere ise teşekkürlerini iletti.

Amerikan öncülüğündeki koalisyon güçleri 17 Eylül'de Suriye'nin Deyr ez Zor bölgesindeki Suriye ordusu mevzilerine saldırmıştı. IŞİD terör örgütü de aynı bölgeye saldırı düzenleyerek Serda Dağı'nı ele geçirmişti. Ancak Suriye ordusu bir süre sonra Serda Dağı'nı tekrar ele geçirdi.

ulusalkanal.com.tr

# suriyeli mülteciler # Deyr ez Zor