Vatan Ruhat Mengi'nin işine son verdi

Vatan Gazetesi'nde Can Ataklı ve Mustafa Mutlu'nun kovulmasından sonra bir deprem daha yaşandı. Gazetenin kuruluşundan bu yana köşe yazarlığı yapan Ruhat Mengi'nin işine son verildi. Mengi, “Diğer arkadaşlarımızdan sonra sıranın bana geleceğini biliyordum" dedi.

Vatan Ruhat Mengi'nin işine son verdi

Demirören grubuna geçmesinin ardından köşe yazarlarının bir bir kovulduğu Vatan Gazetesi'nde bir deprem daha yaşandı. Muhalif köşe yazılarıyla tanınan Ruhat Mengi gazeteden kovuldu.

Can Ataklı ve Mustafa Mutlu'nun ardından Ruhat Mengi oldu.

Sözcü Gazetesi'ne konuşan Ruhat Mengi, “Diğer arkadaşlarımızdan sonra sıranın bana geleceğini biliyordum" dedi. Mengi, bugüne kadar hiçbir yazısına itiraz edilmediğini, sansüre uğramadığını da ifade etti.

"Özgür medyası olmayan bir demokrasi olabilir mi?" diye soran Mengi, "Mısır’da, Irak’ta Suriye’de özgürlük yok’ diyorsun, ancak ülkende eleştiren köşe yazarlarını işten attırıyorsun, televizyonları ve gazeteleri seçim öncesi ele geçiriyorsun. Medyası bitmiş bir ülkede nasıl seçime gideceksiniz?” dedi.

Mengi'nin kovulmasının ardından ikinci bir iddia daha ortaya atıldı. Ruhat Mengi'nin eşi, Vatan Gazetesi'nin kurucu başyazarı Güngör Mengi'nin de kovulduğu öne sürüldü.

Ancak bu iddia doğrulanmadı.

ulusalkanal.com.tr

# mustafa mutlu # vatan gazetesi # can ataklı # Ruhat Mengi