AK Partili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan EYT açıklaması

AK Parti’den EYT’lilere yönelik açıklama geldi. EYT’lilerin gündemlerinde olduğunu işaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, süreç yönetimi ile çalışmaları kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Yılbaşından sonra asgari ücret ve 3600 ek gösterge çalışmalarının kanun teklifi ile Meclis gündemine getirilmesinin hedeflendiğini de ifade etti.

AK Partili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan EYT açıklaması

EYT’lilere ilişkin art arda yapılan açıklamalar akılları karıştırdı. AK Parti, EYT’lilere yönelik çalışma olup olmadığına açıklama getirdi:

- 3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis'e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT'lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis'in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis’te basın toplantısı yaptı. 3600 ek gösterge ve asgari ücrete ilişkin çalışmalardan sonra EYT’lilerin ele alınacağını işaret etti. 3600 ek göstergeye ilişkin de tarih verdi:

- Bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmek isterim ki Cumhur İttifakıyla beraber, paydaşlarımızla istişare yaparak 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalarımızı nihayetlendirip, bunu yılbaşından sonra bir kanun teklifiyle gündeme getirip, diğer partilerle de istişare edip kamuoyuna açıklayacağız.

Bakanlar Kurulu sonrası Ulusal Kanal’a konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’lilerin gündemlerinde olduğunu belirtmişti. Kamuoyuna yansıyan haberlerden sonra ise bakanlıktan “Önceliğimizde EYT’liler yoktur” açıklaması yapılmıştı.

# ak parti # Emeklilikte yaşa takılanlar # eyt # eyt son dakika # eyt nedir # eyt haberleri # eyt son durum # eyt son dakika haberleri 2021 bugün # eyt açıklaması # eyt açılımı # eyt asgari ücret # eyt aciklamasi son dakika