Elmalı Davası: Vatan Partisi olayın takipçisi

Antalya'da 2 kardeşin anne ve üvey babaları tarafından istismar edilmesiyle ilgili açılan Elmalı Davası yeniden gündeme geldi. Dava iddianamesindeki delillerin yayınlanması ile sanıklar için ocak ayında verilen tahliye kararı tepki çekti. Bunun üzerine Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı, yargılamanın devam ettiğini, sürecin titizlikle takip edildiğini duyurdu. Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nuriye Kadan, mahkemenin kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Elmalı Davası: Vatan Partisi olayın takipçisi

İddianamede delillerin yayınlanması ile Elmalı davası yeniden alevlendi. Sanıklar hakkında Ocak ayında verilen kararı tepki çekti. İlgili kurumlardan peş peşe açıklama geldi.

Olay geçen yıl haziran ayında Antalya'da yaşandı. Balıkesir'de savcılığa giden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara ve şiddete uğradığı iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin dayılarından şikayetçi oldu.

Savcılık, ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'nin ifadesine başvurdu. Çocuklar, yaşadıklarını hem sözlü hemde deftere çizdikleri şekillerle anlattı. Dava dosyasına giren çizimlerin yayınlanması tepki çekti.

Anne Merve A., ve üvey baba suçlamaları kabul etmedi. İlk duruşmada yani Ekim 2020 tutuklanan 2 isim Ocak 2021'de serbest kaldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuyla iligli açıklama yaptı. Duruşmada bakanlığın bu kişilerin tutuklanması için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı da kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptı. Yargılama sürecinde delillerin toplanmış olması ve alınan beyanlardaki çelişkiler dikkate alınarak sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verildiği duyuruldu. Bu kararada başsavcının itiraz ettiği ancak reddedildiği hatırlatıldı. Sanıklar hakkında yargılama sürecini titizlikle devam ettiği belirtildi.

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nuriye Kadan da konuyu yakından takip ediyor.

Kadan, çocuk istismarı ve kadına şiddetin son bulması için yapılması gerekenleri sıraladı.

# açıklama # antalya # vatan partisi # kadına şiddet # tepki # iddianame # çocuk istismarı # savcılık # kamuoyu # Elmalı Davası # nuriye kadan