Diyarbakır'dan büyük askeri sevkiyat

Türk Silahlı Kuvvetlerinin gözbebeği bordo bereliler Suriye sınırındaki Kilis’e gönderildi. Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı birlikler IŞİD ve PYD denetimindeki bölgelere konuşlandırıldı. Kilis Valiliği ise bazı bölgelerin "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini duyurdu.

Diyarbakır'dan büyük askeri sevkiyat

Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler, Suriye sınırındaki Kilis’e gitti.

çok sayıda askeri araçla akşam saatlerinde kente giden bordo berelilerden oluşan birlikler, IŞİD ve PYD denetimindeki bölgelere yönlendirildi.

Özel birliklerden bir kısmı IŞİD denetimindeki Elbeyli bölgesinde, diğer kısmı ise PYD denetimindeki Afrin’in karşısındaki Martavan bölgesi yakınlarında konuşlandırıldı. Bordo bereli birlikler Kilis’in yanı sıra Suriye sınırındaki Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’ede konuşlandırıldı.

Kilis Valiliği ise Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu, Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında yer alan sınır hattının 5 gün süreyle ’özel güvenlik bölgesi’ olarak ilan edildiğini duyurdu.

Valilikten yağılan yazılı açıklamada güvenlikli bölge uygulamasının 28 Temmuz Salı günü saat 13’te sona ereceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # askeri sevkiyat