Antalya'daki büyük yangında son durum

Antalya'daki orman yangınında can kaybı 3'e yükseldi. 122 kişi yangından etkilenirken 58 kişinin de tedavisi sürüyor. Yangın Oymapınar Barajına kadar ilerleyince tekneye binip uzaklaşmak isteyen 10 kişi yakıtları bitti ve barajda mahsur kaldı. AFAD ekipleri mahsur kalanları kurtardı. Öte yandan 18 mahalle tedbir amaçlı başaltılırken ekipler yangını söndürmek için çalışmalarına devam ediyor.

Antalya'daki büyük yangında son durum

Antalya'da dün öğle saatlerinden beri devam eden yangınlara ekiplerin müdahalesi sürüyor. Manavgat'ta çıkan yangın oranda kontrol altına alınırken gece saatlerinde Akseki ilçesinde de yangın çıktı.

Çıkan yangınlarda Kepezbeleni Mahallesi'nde yalnız yaşayan 82 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Değirmenli MahallesiDelioğlanlı mevkisinde de Osman Gardaş ve Şehri Gardaş’ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

AFAD 10 KİŞİYİ KURTARDI

Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın Manavgat ilçesindeki Oymapınar Barajına kadar ilerledi. Alevlerden kaçmak için tekneye binip bölgeden uzaklaşmaya çalışan 10 kişi yakıtları bitince mahsur kaldı. AFAD ekiplerin çok geçemeden mahsur kalan 10 kişiyi kurtardı.

MAHALLELER BOŞALTILDI

Antalya'nın Akseki ve Manavgat ilçelerinde 18 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı. Alevlerin yakıp yıktığı evler kullanılamaz hale geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada da 122 kişinin yangından etkilendiği, 58 kişinin de tedavisi sürdüğü belirtildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

TÜM EKİPLER SEFERBER

Çıkan yangınlara 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve 30 su ikmal aracı katılıyor.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 24 personel 12 ekiple hasar tespit çalışmalarına başladı. Çevre illerden de ekip takviyesi yapıldı.

Yangını kontrol altına almaya çalışan 1 arazöz devrildi. Yaralanan arazözün şoförü tedavi altına alındı.

# antalya # iha # mahsur # AFAD # Bekir Pakdemirli # uçak # helikopter # manavgat # Akseki # Oymapınar # Oymapınar Barajı # Osman Gardaş # Şehri Gardaş # PERSONEL