AB'den Türkiye'ye ılımlı mesaj

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ortak çıkar alanlarında çalışma kararı aldığını hatırlatan Borell, "Türkiye ile aktif şekilde çalışmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

AB'den Türkiye'ye ılımlı mesaj

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Yüksek Diplomatik Gerilimli Hafta" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında geçen hafta AB ile Rusya, Çin ve Türkiye ilişkilerinin öne çıktığını belirten Borell, Rusya ve Çin'in Batı dünyasına karşı güçlerini birleştirmiş görüntü çizdiğini vurguladı.

Borrell, kaleme aldığı yazıda Türkiye ile AB ilişkilerinin bir nebze daha iyi olduğunu ifade etti.

HDP'nin kapatılması davası ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararından endişe duyduğunu söyleyen Josep Borrell, Doğu Akdeniz konusunda ise "Yapıcı bir tavır görebilmek için Türkiye ile yakın çalışmak gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Libya'da önemli bir aktör olduğunu ifade eden Borrell, 10 yıl sonra Libya'da bir birlik hükümeti ve siyasi geçiş şansı bulunduğunu ifade etti.

Borrell, AB ülkeleri liderlerinin Türkiye ile ortak çıkar alanlarında işbirliği yapmak konusunda mutabık kaldıklarını fakat bunun "Türkiye zıtlaşma yoluna girerse geri çevrilebilir şekilde" yapacaklarını ifade etti.

# türkiye # rusya # libya # hdp # çin # doğu akdeniz # avrupa birliği # ab # batı # Batı dünyası # Josep Borrell # AB Türkiye # Türkiye Avrupa Birliği # çıkar # Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell # ab türkiye ilişkileri