Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden sert eleştiri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Suruç'taki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Kalın, HDP'nin tutumunu eleştirdi, "Bazı siyasilerin siyasi rant uğruna vatandaşlarımızı tahrike kalkışmaları, terör saldırısını dahi husumet tohumları ekme fırsatı olarak görmeleri esef vericidir. " dedi. Kalın, patlamayla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden sert eleştiri

Cumhurbakanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suruç'taki patlamayla ilgili konuştu, HDP'nin tutumunu eleştirdi.

Patlamayla ilgili güvenlik birimlerinin ve adli makamların çalışmalarının sürdüğünü belirten Kalın, "Tüm bu gerçekler ortadayken, bazı siyasilerin siyasi rant uğruna vatandaşlarımızı tahrike kalkışmaları, milletimizi acıya boğan terör saldırısını dahi husumet tohumları ekme fırsatı olarak görmeleri gerçekten esef vericidir." ifadelerini kullandı.

Sözcü Kalın, Türkiye'nin IŞİD'i kınamadığı, IŞİD mensuplarına karşı operasyon yapılmadığı biçimindeki iddiaları da yalanladı. Türkiye'nin 2013 yılının ekim ayında IŞİD'i terör örgütleri listesine aldığını hatılattı.

"PKK'nın terör eylemlerine karşı çıkmayan, tersine onu şirin göstermek ve meşrulaştırmak için çaba sarf edenlerin durumu da ortadadır." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# şanlıurfa # bombalı saldırı # cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın # intihar saldırısı # patlama anı # ankarada alarm # sanliurfada patlama