Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''İspanya'nın tutumunu diğer müttefiklerimiz örnek almalı''

Türkiye-İspanya Hükümetlerarası 7. Zirvesi, Ankara’da yapıldı. İki ülke arasında 6 ayrı alanda iş birliği anlaşması imzalandı. Zirve sonrası İspanya Başbakanı Sanchez ile basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO, S-400 ve İstanbul Sözleşmesi konularında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''İspanya'nın tutumunu diğer müttefiklerimiz örnek almalı''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i ağırladı.

Erdoğan ve Sanchez, Beştepe’de bir süre baş başa görüştü, ardından iki ülke heyetleri, Türkiye-İspanya Hükümetlerarası 7. Zirvesi'nde buluştu. İki ülke arasında, güvenlik, teknoloji, tarım, çevre ve spor alanlarında 6 iş birliği anlaşmasına imza atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve sonrası İspanya Başbakanı Sanchez ile birlikte kameralar karşısında geçti.

Türkiye ve İspanya'nın Avrupa'nın doğu ve batısında stratejik öneme sahip iki NATO müttefiki olduğunu belirten Erdoğan, Patriotları örnek göstererek İspanya’nın “ittifak dayanışmasına” dikkat çekti. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne de stratejik iş birliği çağrısı yaptı.

- İspanya 2015'ten bu yana Türkiye'de konuşlu Patriot sistemleri ile ittifak dayanışmasının nasıl olması gerektiğini göstermektedir. Maalesef yine birçok Avrupa ülkesi buradaki Patriotlarını alıp götürürken ispanya bunu yapmamıştır. İspanya'nın bu tutumunun diğer bazı müttefiklerimizce örnek alınmasını temenni ediyorum.

Erdoğan bir soru üzerine, Rusya ile, Türkiye’de S-400 parça üretimi konusunda açıklama yapmama kararı aldıklarını söyledi.

- S-400 parça üretimi konusundaki detaylar hakkında Rusya ve Türkiye detay açıklama yapmamak üzerine mutabık kaldık, bu tür açıklamalara girmiyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanyol gazetecinin 'İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin sorusuna ise "Tamamen gündemimizden çıkardık" dedi.

# erdoğan # İspanya # cumhurbaşkanı erdoğan # müttefik