Kadına şiddetle mücadele günü: Derya Yanık, Abdulhamit Gül ve Süleyman Soylu şiddete karşı yapılan çalışmaları anlattı

Aile, İçişleri ve Adalet Bakanları 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir araya geldi. Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi’nde yer alan üç Bakan, programdaki konuşmasında şiddetin kökünü kurutmak için topyekun mücadele verilmesi gerektiğini belirtti. Programda şiddetle mücadele için bakanlıkların yaptığı çalışmalar anlatıldı.

Kadına şiddetle mücadele günü: Derya Yanık, Abdulhamit Gül ve Süleyman Soylu şiddete karşı yapılan çalışmaları anlattı

Kadına şiddetle mücadele için aileden adalete bakanlığına kadar atılan adımlar tek tek paylaşıldı.

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle birçok program düzenledi. Onlardan biri de Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komistesi’nin düzenlediği etkinlik. Ankara’da yapılan programa Aile Bakanı Derya Yanık, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı.

Komitede yer alan üç bakan kadına yönelik şiddetle mücadelede topyekun mücadeleye dikkat çekti.

Bakanlar şiddetle mücadele için yapılan çalışmalar ve atılan adımlar hakkında da bilgi verdi.

“BİRLİKTE YAŞAMA BİLİNÇLERİNDE HAZIRLANMALILAR”

Programa Cumhuriyet Kadınları Derneği de davet edildi. Dernek adına programda Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür de yer aldı.

25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan CDK, şiddete karşı “sıfır tolerans” ilkesiyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı:

- Kadına yönelik şiddetle mücadelede ana hedef kadın ve erkeğin eşit olduklarının bilinçlere yerleştirilmesidir. Binlerce yılın tortusunu temizlemek için elimizdeki en büyük iki güç eğitim ve üretimdir. Kadınlarımız erkekle beraber ve onunla eşit olarak yaşayacakları yaşama bilinçlerinde hazırlanmaktadır. Devletimiz ve toplumumuz ise bu yaşamın sağlanmasında karşılaşılacak engellere “sıfır tolerans” göstererek kararlı şekilde mücadeleyi sürdürmelidir.

# kades # süleyman soylu # şiddet # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD # tülin oygür # abdulhamit gül # Kadına Yönelik Şiddet # kadına karşı şiddet # kadına yönelik şiddet mücadele # Kadına Şiddetle Mücadele Günü # derya yanık # sıfır tolerans