Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Qazi: ''Afganistan'da istikrarsızlık istemiyoruz''

Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Qazi, ülkesinin Afganistan’daki savaşın en büyük kurbanı olduğunu belirtti. Afganistan’da siyasi istikrar istediklerini söyleyen Gazi ülkesinin yeni hükümetin kurulmasındaki çabalarına devam edeceğini ifade etti.

Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Qazi: ''Afganistan'da istikrarsızlık istemiyoruz''

Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Qazi, Stratejik Düşünce Enstitüsü’nün etkinliğinde konuştu.

Büyükelçisi Muhammed Syrus Qazi, Afganistan’daki gelişmeleri değerlendirdi.

-Afganistan ve dünyamız şu anda bir dönemeç noktasındadır.

-Biz barışçıl, istikrarlı ve refah içinde bir Afganistan ümit ediyoruz

Afganistan ve Dünya Yol Kavşağında” isimli etkinlikte Qazi, Afganistan’daki istikrarsızlığın Pakistan’a sıçrayacağını belirtti.

-Afgan halkının yanı sıra, Pakistan Afganistan’daki savaşın en büyük kurbanı olmuştur. Sıradan Afganlar ve Pakistanlılar her zaman Afganistan’daki istikrarsızlıktan kaynaklanan risklerle karşı karşıya olacaktır, aynı zamanda toplu mülteci akınları ve terörizm de bütün dünyayı tehdit edecektir.

Büyükelçi Qazi, Afganistan’da yeni bir hükümetin kurulması için Pakistan’ın çabalarına devam ettiğini işaret etti.

-Pakistan dahil edici, tüm Afganların haklarına saygı gösteren ve Afgan topraklarının bir daha terörizm için kullanılmayacağını garanti eden bir devlet istemektedir. Geçen ay boyunca, Pakistan Afganistan’ın komşularıyla ve diğer ülkelerle diplomatik girişimler başlattı ve önümüzdeki yolu tartıştı. Bu çabalara devam edeceğiz

Büyükelçi Qazi, ABD’nin Afganistan’da yaptığı yolsuzluklara da değindi:

- ABD’nin kendisi Afgan savaş lordlarına ve uyuşturucu tüccarlarına ödemeler yaparak yolsuzluk ağlarını daha da güçlendirmiştir. Afgan ordusunun asker sayısı “hayalet askerlerle” şişirilmiştir ve komutanları bu hayalet askerlerin maaşlarını cebine indirmiştir.

# abd # Afganistan # pakistan # istikrarsızlık # ABD Afganistan