30 Ağustos Zafer Bayramı yurt genelinde coşku ile kutlandı

Milli mücadelenin 99 yıl önce zaferle taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı yurt genelinde coşku ile kutlandı. Denizli ve Nevşehir’de Ay yıldız desenli sıcak hava balonları gösteri yaptı. Selden etkilenen Kastamonu’da da marşlar eşliğinde dev Türk Bayrağı açıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı yurt genelinde coşku ile kutlandı

Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizm karşısındaki zaferi Büyük Taarruz’daki başarıyla taçlandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 30 AğustosZafer Bayramı, yurt genelinde coşku ile kutlandı.

Denizli’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan doğal cenneti Pamukkale’de kutlamalar sabahın ilk ışıklarında başladı. Tarihi zaferin yıl dönümü dolayısıyla Atatürk ve Türk Bayrakları ile donatılan sıcak hava balonları, gökyüzünde görsel şölen oluşturdu

Türkiye’nin bir diğer ünlü turizm merkezlerinden olan Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde de benzer görüntüler vardı. Uluslararası 2’nci Kapadokya Sıcak Hava Balon Festivali kapsamında, 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel bir balon hazırlandı. Ay yıldız desenli balon vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

30 Ağustos kutlamalarının İzmir’deki adresi ise Cumhuriyet Meydanı’ydı. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı personeller Konak Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

İzmir'deki kutlamalar devlet erkanın Atatürk mozolesine çelenk sunumuyla başladı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vatandaşlarının bayramını tebrik etti.

30 Ağustos kutlamalarına Vatan Partisi üyeleri de katıldı.

Aydın ve Adana Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Bu görüntüler de Diyarbakır'dan. Vali Münir Karaloğlu nun davetlisi olarak Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Sayın Ferdi Tanhan 30 Ağustos Kutlamalarına beraberindeki heyet ile katıldı.

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla kutlandı. Kahraman Mehmetçik, Bozkurt sokaklarında dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle “Vatan Sana Canım Feda” sloganlarını haykırdı.

Diyarbakır'da düzenlenen törende de saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Yöreye özgü kıyafet giyen halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Akdeniz'in önemli turizm merkezi Antalya’da sahil güvenlik, deniz polisi, turistik yatlar ve yelken sporcularının da katılımıyla denizde kortej düzenlendi. Kaş ilçesinde de Türk Bayrakları ile donatılan yatlar görsel şölen sundu.

Büyük taarruzun önemli mekanlarından olan Kütahya’nın Dumlupınar ilçesindeki şehitlikte ise anma töreni düzenlendi. Ziyaretçi akınıyla dolan şehitlikte yurttaşlar Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

# izmir # ankara # aydın # kastamonu # cumhuriyet # UNESCO # 30 ağustos zafer bayramı # Nevşehir # Zafer Bayramı # türk milleti # 30 Ağustos # Büyük Taarruz # Ege Ordusu