Vatan Partisi'nin mitingine CHP, MHP, DSP ve Demokrat Parti'den destek geldi

Vatan Partisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki Meydan savaşında yaşanan hukuksuzluk Adana'yı birleştirdi. CHP, MHP, DSP ve Demokrat Parti İl Başkanları Vatan Partisi'nin mitingine destek açıklaması yaptı. Başkanlar il ve ilçe seçim kurulunun yasaklarına da tepki gösterdi.

Vatan Partisi'nin mitingine CHP, MHP, DSP ve Demokrat Parti'den destek geldi

Vatan Partisi, Uğur Mumcu Meydanı söke söke aldı. Herkesin dört gözle beklediği mitingin saati 19.30 olarak YSK tarafından açıklandı.

Daha önce İl ve İlçe Seçim Kurulu'nun Vatan Partisi aleyhine verdiği karar derneklerin tepkisine neden olmuş, ADD, ÇKD, TGB, ÇYDD Vatan Partisi ile mitingte olacaklarını açıklamıştı. Derneklerden sonra CHP, MHP, DSP ve Demokrat Parti il başkanları da Vatan Partisi'ne destek açıklamalasında bulundu.

Cumhurbaşkanı makamının tartışmalı olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, bütün partilerin propaganda hakkını kullanması gerektiğini söyledi.

Kanuzsuzluğa MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve Adana 3. sıra Milletvekili Seyfettin Yılmaz'dan da tepki geldi. İl Başkanı Baş, herkesin kanunlara uyuması gerektiğini vurguladı. Vekil adayı Yılmaz da il seçim kurulunun yasağını ibret verici olarak değerlendirdi.

DSP İl Başkanı Fatma Altınok, "miting Vatan Partisi'nin hakkıdır, DSP olarak var güücümüzle alanda Vatan Partisini destekleyeceğiz" dedi.

Bir destekte Demokrat Parti'den geldi. İl Başkanı Meral Öner, Cumhurbaşkanın kanunlara saygılı olmadığını ve Vatan Partisi'nin yanında olduklarını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # mhp # vatan partisi # dsp # Demokrat Parti # adana milletvekili