Telefona en çok zarar veren uygulamalar

Akıllı telefonlar günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Hemen hemen bütün işlerimizi cebimizdeki küçük bilgisayarlar ile halledebiliyoruz. Bir yandan da bu bilgisayarları korumamız gerekiyor. PCloud isimli şirket telefonu korumak için bir araştırma yaptı. Şirket araştırmasında Akıllı telefona en çok zarar veren 20 uygulamayı açıkladı. İşte o uygulamalar.

Telefona en çok zarar veren uygulamalar

Haber: Ulvi Mutlubaş

Akıllı telefonlar hayatımızın en önemli parçalarından biri oldu. İletişim kurma, işlerimiz halletme, sosyal yaşantımıza yön verme gibi birçok alanda akıllı telefonları kullanıyoruz.

Akıllı telefonlar hayatımızın her alanında önemli bir yere sahip olduğu için onları korumak gerekiyor.

Bulut hizmeti veren pCloud adlı şirket geçtiğimiz günlerde bir araştırma yaptı. Akıllı telefonlara en çok zarar veren uygulamaları inceleyen şirket bellek kullanımı, arka planda çalışma gibi özellikleri de dikkate aldı. Araştırma sonucunda bu uygulamaların telefonun ömrünü kısalttığı ortaya çıktı.

PCloud şirketi dünya çapında en popüler 100 uygulama arasında yaptığı araştırmada en zararlı uygulama sağlık ve fitness uygulaması olan Fitbit ve My Verizon olduğu ortaya çıktı. Bu uygulamaların arka planda kamera, GPS, Wi-Fi ve mikrofon özelliklerini kullandığı aynı zamanda batarya katili olduğu açıklandı.

Fitbit ve My Verizon birinci sıralarda olduğu araştırmada Facebook, LinkedIn, Instagram, Snapchat, YouTube ve WhatsApp da en zararlı sosyal medya uygulamaları arasına girdi.

EN ZARARLI 20 AKILLI TELEFON UYGULAMASI

1. Fitbit - 92%

2. Verizon - 92%

3. Uber - 87%

4. Skype - 87%

5. Facebook - 82%

6. AirB & B - 82%

7. BIGO LIVE - 82%

8. Instagram - 79%

9. Tinder - 77%

10. Bumble - 77%

11. Snapchat - 77%

12. WhatsApp - 77%

13. Zoom - 77%

14. YouTube - 77%

15. Booking - 77%

16. Amazon - 77%

17. Telegram - 77%

18. Grinder - 72%

19. Likke - 72%

20. LinkedIn - 72%

# facebook # whatsapp # ınstagram # virüs # uber # youtube # zarar # Telegram # amazon # akıllı telefon # snapchat # linkedin # günlük # booking # Tinder # Zoom # Skype # Bumble # ulvi mutlubaş # zararlı uygulamalar