Sahte içki bilançosu ağırlaştı

İçki ve sigara kaçakçıları insan hayatını hiçe sayıyor. Yurt genelinde sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75'e ulaştı. İstanbul, İzmir ve Adana'da operasyon yapıldı, çok miktarda kaçak alkol ve tütün ürünü ele geçirildi.

Sahte içki bilançosu ağırlaştı

Sahteiçki nedeniyle yaşanan can kayıplarının bilançosu ağırlaştı. İzmir'de iddiaya göre sahte içki içtikten sonra fenalaşan Can Y. ve Ali V., tüm müdalelere rağmen kurtarılamadı. Kentte sahte içki nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 32'ye ulaştı. Yurt genelinde ise 75 kişi hayatını kaybetti.

Sahte içki ve kaçak tekel ürünlerine yönelik denetimler devam etti. 5 Ekim'den bu yana yürütülen operasyonlarda 161 bin 62 litre ile 6 bin 102 şişe sahte içki ele geçirildi. Yılbaşından bu yana ele geçen sahte içki miktarı 1 milyon litreyi aştı.

İstanbul Sultangazi'de bir adrese düzenlenen operasyonda 4,5 ton etil alkol ve çeşitli malzemeler bulundu. İçinde alkol bidonları olan bir minibüse de el konuldu. 1 kişi gözaltına alındı.

Büyükçekmece'de ise piyasa değeri 5 milyon lira olan kaçak tekel ürünleri ele geçirildi. H.A. isimli şahsın kiraladığı, biri lüks villa olmak üzere 4 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Çok miktarda tütün ürünü ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüpheli H.A. tutuklandı.

Bu görüntüler de Adana'dan. İmalathaneye dönüştürülen bir eve operasyon yapıldı. Seyhan ilçesi Onur Mahallesi'ndeki evde satışa hazır 220 şişe sahte viski ele geçirildi. Polis bir kişiyi yakaladı.

# izmir # istanbul # adana # sahte # alkol # içki # imalathane