Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: ''Kıbrıs Türkünü haklı davasında yalnız bırakmayacağız''

Kalabalık bir heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Başbakan Ersan Saner ile görüştü. İki ülke arasında altyapıdan eğitime bir dizi yatırım ve iş birliği anlaşması imzalandı. Karşılıklı birlik- beraberlik mesajları verildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Kıbrıs Türkünü haklı davasında yalnız bırakmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: ''Kıbrıs Türkünü haklı davasında yalnız bırakmayacağız''

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Lefkoşa temaslarının 2’inci gününde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner ile bir araya geldi.

İkili önce baş başa görüştü. Ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. Ulaştırma ve enerji alt yapısı, tarımsal üretim, turizm, yükseköğretim ve dijitalleşme konularında bir dizi iş birliği anlaşmasına imza atıldı.

İmzaların ardından Oktay ve Saner, kameraların karşısına geçti. Lefkoşa'dan dünyaya bir kez daha birlik-beraberlik mesajı verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ''Bu çalışmalarında devamında Türkiye ve KKTC arasında ve KKTCİ'nin diğer ülkelerle ticaretinin artırılmasına ve Kıbrıs Türkü gençlerine yönelik spor ve kültür faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına - tesisleşmesine dahil - buna odaklanıyor olacağız. Kıbrıs Türkünü haklı davasında bir gün bile yalnız bırakmayacağız. Daha müreffeh bir Kıbrıs için Türkiye olarak buradayız.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Maraş’ın açılmasının KKTC ekonomisini güçlendireceğini söyledi:

- Maraş’ın yeniden hayat bulması turizm başta olmak üzere KKTC ekonomisini pek çok alanda olumlu etkileyecektir. Sahil şeridi açılmıştır.

- Şu an artık açılımda ikinci aşamaya geçilmesini ve bu süreçte tüm çalışmaları destekleyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

- KKTC Hükümeti ile tam bir fikir birliği içinde olduğumuzu hem KKTC hem de dünya kamuoyuna ilan etmek istiyorum.

Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne salgın ile mücadele desteği vermeye devam edeceklerini söyledi:

- KKTC'deki tüm vatandaşlar aşılanana kadar da aşı göndermeye devam edeceğiz. Salgınla mücadele konusunda KKTC’deki hiç bir bireyin, hiç bir vatandaşın endişe etmesine gerek yoktur, buna mahal vermeyiz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner de konuşmasında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in federasyon açıklamalarını kınadı. Saner, “1974 yılında ana vatan Türkiye, Anayasal hakkı olan garantörlük ilkesini kullandı o günden bugüne adada barış vardır, eksik olan anlaşmadır” dedi.

Maraş’ta altyapı çalışmalarında yeni bir ivme kazandırılacağını belirten Saner, “Maraş’ta ezber bozan politikalar uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

# türkiye # türk # KKTC # Ersan Saner # Kıbrıs # Fuat Oktay # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # KKTC Türkiye # maraş # Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay # lefkoşa # KKTC Lefkoşa # kıbrıs türkü # ana vatan # miçotakis # Başbakan Ersan Saner # Türkiye KKTC # Kiryakos Miçotakis # KKTC Başbakanı Ersan Saner # Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis # Fuat Oktay KKTC # iş birliği anlaşması # KKTC ekonomisi # KKTC aşı # Kıbrıs aşı