Türk Milleti Çölaşan'ın yalan ve iftiralarına büyük tepki gösterdi

Ulusal Kanal'ın Digiturk'e girmek için yürüttüğü ve başarıya ulaştığı büyük kampanya çirkin bir iftiraya uğradı. Sözcü Gazetesi yazarlarından Emin Çölaşan, düzenlenen yardım kampanyasıyla toplanan paranın, örtülü ödenekten verildiğini iddia ederek büyük bir yalana imza attı. Çölaşan'ın bu yalanına Türk Milleti en sert cevabı verdi.

Türk Milleti Çölaşan'ın yalan ve iftiralarına büyük tepki gösterdi

Ulusal Kanal büyük bir kampanya sonrası hedefine ulaştı ve 1 Mart itibarıyla Digiturk'e girdi.

Ulusal Kanal'ın bu büyük başarısı bazı kesimlerde rahatsızlığa sebep oldu. Öyle ki Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan konuyu bugünkü köşesine taşıyarak çirkin bir iftirada bulundu.

Vatan Partisi'ne, yayın organları olan Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal üzerinden yaptığı iftiralarla yüklendi.

Emin Çölaşan, Ulusal Gönüllüleri'nin ve Türk milletinin büyük yardım kampanyasıyla toplanan paranın, nereden ve nasıl bulunduğunun merak konusu olduğunu söyledi. Çölaşan daha da ileriye giderek paranın örtülü ödenekten verildiği iftirasında bulundu.

Ulusal Kanal örtülü ödenekten bir kuruş almamıştır: Sözcü Gazetesi ve Emin Çölaşan yalan ve iftiraları nedeniyle yargıda hesap verecektir

ULUSAL KANAL YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN TÜRKKAN: ''EMİN ÇÖLAŞAN BU YALANININ BEDELİNİ ÖDEYECEK''

Emin Çölaşan'ın örtülü ödenek iftirasına Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan, Halil Nebiler'in sunduğu Televizyon Gazetesi'ne katılarak cevap verdi. Emin Çölaşan'ın psikolojik bir savaş görevini yerine getirdiğini vurgulayan Adnan Türkkan, iftiralarının bedelini mahkeme önünde ödeyeceğini söyledi:

- Bu bir iftiradır. Emin Çölaşan iftira etmektedir. Açıkça yalan söylemektedir. Maalesef bir görev yapmaktadır. O görev de Türkiye'nin vatanını savunmasında, emekçilerimizin üreten Türkiye'yi kurmasında kritik görev yapan Ulusal Kanalımıza, Görev Vakfımıza ve Vatan Partimize psikolojik savaş görevidir.

- 4 aydır dişimizle tırnağımızla, Türkiye'nin dört bir yanından köyünden, kasabından, ilçesinden, tarladaki amcamızdan, sütünü peynire çevirip satan teyzemize, Balıkesir'deki Ethem abimizden, yurt dışında yaşayan gurbetçilerimize, öğrenci kardeşlerimize kadar herkesle tarihe geçecek, ayakta alkışlanacak bir kampanya yapıldı.

- Gazetecilik namusu olan, vatanseverlik duyguları kalan bir kişinin kalkıp tebrik etmesi, ''Helal olsun Ulusal Kanal'a, helal olsun Görev Vakfı'na, helal olsun Vatan Partililere. Şu zor zamanda, şu ekonomik krizde olmaz denileni başardılar helal olsun.'' demesi lazım.

- Emin Çölaşan, bu başarının arkasından arayıp bir bilgi sormak yerine açıkça yalan söylemektedir. Bir tek kuruş ne örtülü ödenekten ne hükümetten destek gelmiştir. Bu kampanyanın, başarının sahibi işçisiyle, öğrencisiyle, öğretmeniyle, sanayicisiyle Türk Milleti'dir.

- Ben böyle bir yazı yazan kişiye saygı duymuyorum. Böyle bir kişinin gazeteciliğini gazetecilik olarak görmüyorum.

- Bu yalanın sahibi Emin Çölaşan'dır. Emin Çölaşan dışında kimseden bu lafı duymadık. Bunu köşesine taşıyan, köşe yazısı diyerek bu psikolojik savaş metnini yayınlayan da Sözcü Gazetesi'dir. Sözcü Gazetesi'ne de yazıklar olsun.

- Kampanyaya başladığımız gün itibariyle bir mektup yazdık, bunu basın metni haline getirdik, gazetelere, yazarlara, haber servislerine gönderdik. 4 aydır bu mücadele içerisinde Sözcü Gazetesi tek satır haber yapmadı, Emin Çölaşan tek satır yazmadı. Zafere ulaştığımız gün, o zaferi bozmak için, karartmak için psikolojik savaş görevini yerine getiriyor Emin Çölaşan. Açıkça söylediği yalanın hesabını mahkeme önünde hem iftiradan dolayı hem de tazminat olarak ödeyecek.

GÖREV VAKFI BAŞKANI ERKAN ÖNSEL: ''EMİN ÇÖLAŞAN PSİKOLOJİK SAVAŞ HAREKATINI ULUSAL KANAL'A KARŞI BAŞLATMIŞTIR''

Kampanyanın yürütülmesinde ve başarıya ulaşmasında büyük katkıları olan Görev Vakfı'ndan da Çölaşan'ın çirkin iftiralarına tepki geldi. Televizyon Gazetesi'ne telefonla bağlanan Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel, Emin Çölaşan'ın ve Sözcü Gazetesi'nin Türkye'nin karşısında mevzi aldığını belirtti:

- Emin Çölaşan yalan söylüyor. Emin Çölaşan Görev Vakfı'nın başlattığı ve önderlik yaptığı Digiturk'e girme kampanyasına karşı mevziye girmiştir.

- Biden çetesinin bir elemanı gibidir. Ona saygı duymak mümkün değildir. Sözcü Gazetesi görevini yapmıştır. Sözcü Gazetesi, gazetesi olmaktan çıkmıştır. Onlar Türkiye'ye karşı mevzilenen Biden çetesinin içerisinde bir psikolojik savaş harekatını Ulusal Kanalımıza karşı başlatmış bulunuyorlar. Bunun hesabını verecekler.

- Biz çok tertip bozduk. Bu da bir tertip. Bir psikolojik savaş harekatıdır bu. Bu psikolojik savaş harekatını yerle bir edeceğiz, buradan ilan ediyorum. Emin Çölaşan bunun hesabını mahkemelerde verecek.

- Binlerce Ulusal Kanal gönüllüsü, işçisi, çiftçisi dahil olmak üzere bütün millet bu kampanyaya eşsiz bir destek verdi. 5,5 milyon nakit 15 milyon da taşınmaz mal bağışıyla beraber Türkiye tarihinde hiçbir medya grubunun ve televizyonun yapamayacağı eşsiz bir mücadeleye önderlik etmiş bulunuyoruz ve büyük bir başarıyla Digiturk'e girdik.

- Emin Çölaşan saygı duyulacak gazeteci olmaktan çıkmıştır. Emin Çölaşan karşı mevziye girmiştir. Emin Çölaşan açık bir tertip içerisinde yer almıştır ve Ulusal Kanal'a karşı kinini kusmaktadır. Bir düşman tavrıyla hareket etmektedir. Yazıklar olsun Emin Çölaşan'a.

EMİN ÇÖLAŞAN'A SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ

Emin Çölaşan'ın iftirasına sosyal medyadan büyük bir tepki geldi. Ulusal Kanal yetkilileri, Ulusal Kanal gönüllüleri ve kampanyaya destek verenler bu çirkin iftiranın büyük bir yalan olduğunu ve Emin Çölaşan'ın hesap vereceğini ifade ettiler.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Muğla İl Başkanı Yağız Coşkun da bir fotoğrafla Çölaşan'a tepki gösterdi. Yağız Coşkun paylaşımına şu ifadeleri de ekledi: ''Biz, Ulusal Kanal'ı Digitürk'e böyle kazandırdık. Yalanlar ve iftiralar gerçeği örtemez.''

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur'dan da Emin Çölaşan'ın çirkin iftirasına sert tepki geldi. Sinan Sungur, ''Sayın Çölaşan bu para nasıl toplandı? Öğrenci bursunu verdi, metal işçisi fazla mesai ücretini gönderdi. Eczacı kalfası ekmeğinden bir tanesini ortaya koydu. Köylü hasadının yarısını paylaştı. Sanayici zor gününde makinasını sattı, gönderdi. Siz bunları nereden bileceksiniz?'' ifadeleriyle Çölaşan'a tepki gösterdi.

Ulusal Kanal Haber Müdürü Deniz Adalı, ''ABD ile yattıkları açılım uykularından müfteri olarak uyandılar. Üzerinden koparıp attığın çamur Ulusal Kanal'a yapışmaz. Emin Çölaşan, sen FETÖ'ye , PKK'ya sahip çık. Biz Türk Milleti demeye devam edeceğiz. Şeref kırıntısı varsa iddianı ispatlarsın.'' diyerek Çölaşan'a büyük tepki gösterdi.

Ulusal Kanal Genel Müdür Yardımcısı Erdem Özdemir de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Ulusal Kanal'ımızın Digiturk ve Tivibu'ya girmesi Emin Çölaşan'ı gazetecilikten etti. Halktan toplanan desteklerle gerçekleşen başarıya iftira atmak gazetecilik değil.Banka hesapları ortada, gazetecilik teyit etmediğin bilgiyi yayınlamak mıdır? Bunun adı iftiracılık!'' ifadeleriyle Çölaşan'a tepki gösterdi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı Çölaşan'ın köşe yazısındaki iftiraya sert tepki gösterdi. Meltem Ayvalı, ''Ulusal Kanal için; gündelik işe giren öğrenciyi, evini bağışlayan Cumhuriyet öğretmenini, maaşını veren emekliyi anlayamazsınız. Dava nedir bilmezsiniz, millete güvenmezsiniz. Gazeteci değil DEDİKODUCUSUNUZ. Emin Çölaşan ve Sözcü özür dilemeli, yetmez, yargı önünde hesap vermeli!'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan, ''Binlerce insanın el emeğine böyle kolay iftira atabilmek için yüreksiz ve ciğersiz olmak gerek. Çölaşan, öyle korkak ki iftirasını da bazı insanların sırtına yıkıyor. Yalan, bir şeyler gizlemek isteyenlerin tek aracıdır. @ecolasan ne mi gizliyor? PKK ile ittifaklarını...'' diyerek Çölaşan'ın iftiralarına tepki gösterdi.

Ulusal Strateji Merkezi (USMER) Başkanı ve Aydınlık Gazetesi yazarı Utku Reyhan da bu çirkin iftiraya sessiz kalmadı. Reyhan, ''Ulusal Kanal 3 ay millete çağrı yaptı. Toplanan bağışı neredeyse her hafta açıkladı. Binlerce insan az çok katkı verdi ve Digiturk parası toplandı. Eşsiz bir imece örneği. Ömrü holding basınında geçenler anlamaz. Emin Çölaşan. Eğer ŞEREFİN varsa, örtülü ödenek iddianı kanıtla.'' diyerek Çölaşan'a sert tepki gösterdi.

Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Ahmet Şahidov da Çölaşan'ın iftirasına sessiz kalmadı. Şahidov, ''Ulusal Kanalı izleyenler, sevenler kanala yardım etti. Azerbaycanda bile bizler yardım ettik ki Ulusal Kanal Tivibu ve Digitürke girsin ve sonunda başardık. Yüz minlerle insanın yardımı ve bağışları ile başardık bunu.'' düzenlenen kampanyaya dikkat çekti.

TRT Haber spikerlerinden Ersoy Dede de Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan'a destek vererek, ''ULUSAL KANAL GENEL YAYIN YÖNETMENİ ADNAN TÜRKKAN; Emin Çölaşan bir görevi yerine getiriyor. Bu bir psikolojik harptir. Bu büyük kampanyadan sonra içinde bir parça vatanseverlik olan kişi iftira etmez, tebrik eder. @adnanturkkan'' ifadeleriyle Çölaşan'a tepki gösterdi.

Türkiye Liseliler Birliği Denizli İl Sorumlusu Musa Koç, ''Emin Çölaşan hayatında bir kere bile dayanışma kavramını bilmeden konuşuyor. O paralar emekçinin alın teri öğrencilerin bursları kumbaraları ile toplanmıştır. Ulusal Kanal milletin kanalı olmuştur. Sizi anlıyoruz, çünkü yardımlaşma dayanışma gibi kavramlar size çok uzak.'' ifadeleriyle Çölaşan'a tepki gösterdi.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Eskişehir İl Başkanı İshak Aykaç da bu iftiraya sessiz kalmadı. Aykak yapılan bağışlara dikkat çekerek, ''Kimi bursunu verdi kimi arazisini bağışladı. Elindeki yüzüğü bile veren vardı. Emin Çölaşan biraz anlamakta zorlanabilir ama biz her şeyimizi veriyoruz... Öyle ortaya bir yalan bırakıp kaçmak yok. Ahlaklı olacaksınız. Hesap vereceksiniz.'' dedi.

Saros Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Burham Eptemli de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Emin Çölaşan'a tepkisini gösterdi. Burhan Eptemli, ''Emin Çölaşan @ulusalkanal ın örtülü ödenekten para aldığını iddia etmiş. Herkes kendi beynine göre haklı. Genel Y.Yönetmeninden, muhabirine kadar nasıl il il dolaşıp destek istediklerine bizzat şahit oldum. Emeğe saygınız olsun diyecem ama emek verip elde ettikler ne var ki anlasınlar'' dedi.

Gazetesi Recep Erçin'den de Çölaşan'ın iftirasına tepki gecikmedi. Erçin, ''Emin Çölaşan sen gazeteci misin yoksa kendi uydurduklarını yazan bir dedikoducu mu? Emin Çölaşan sen gazeteci isen işkembeden attığın o "parayı zor buluyorlar" dediğin kanallarda dönen fırıldakları yazarsın , yaz bakalım alem erkek görsün. :)'' ifadelerini kullandı.

Yazar Hüseyin Macit Yusuf da Emin Çölaşan'ı kınadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: ''Kurulduğu günden beri KIBRIS Milli Davamıza destek veren Ulusal Kanal’a Emin Çölaşan’ın attığı iftira kabul edilir değildir .Ulusal Kanal’ın hangi kıt şartlarda, imkansızlıklar içerisinde Yıllardır mücadele ettiğini ve halkımızın desteği ve bağışları ile yayınlarını sürdürdüğünü yakından bilen biri olarak Çölaşan’ı şiddetle kınıyorum. Ulusal Kanalın başarılarından çekinenlerin telaşına milletimiz gereken cevabı verecektir.''

Ulusal Kanal gönüllülerinden Selçuk Üniversitesi öğrencisi Nazlı Öztürk de Çölaşan'ın çirkin iftirasına sert tepki gösterdi. Öztürk şu ifadeleri kullandı: ''Vatan Partisi emekçilerin partisidir. Yapılan her işte büyük emekler yatar. Emekten, mücadeleden, birlik ve beraberlikten zerre anlamayan Emin Çölaşan da elbette Ulusal Kanal’ın mücadelesini anlamayacaktır.''

Akademisyen yazar Atakan Hatipoğlu, ''Emin Çölaşan Ulusal Kanal'ın Digitürk'e girmeyi nasıl başardığını anlamamış ve ortaya örtülü ödenek fişteği atmış. Atatürkçülerin sözcüsü diye görülen bu yazar, baştan ayağa halka güvensizlik, çaresizlik ve siyasi bilinç yoksunluğu abidesi.

Sen halkı nereden bileceksin. Yazık!'' diyerek Çölaşan'a tepkisini gösterdi.

Ulusal Kanal gönüllülerinden öğretmen Reyhan Ok da Çölaşan'ın çirkin iftiralarına tepki gösterdi. Ok yaptığı paylaşımda, ''Gardrop Atatürkçüsü Emin Çölaşan ve Sözcü gazetesi yanlış haber yapan ve Batı lehine propaganda yapan bir elemandır. Gözümüzde değeri sıfırdır.'' ifadelerini kullandı.

İŞ BANKASI GALATASARAY-BEYOĞLU ŞB.

HESAP NO: 1011-2078802

IBAN: TR19 0006 4000 0011 0112 0788 02

HESAP ADI: İLETİŞİM GÖN. GÖREV VAKFI

İLETİŞİM: 0212 245 81 81

BİP/WHATSAPP: 0535 545 70 65

YURTDIŞI: 0049 151 189 589 82

ULUSAL KANAL YURTDIŞI HESAP NUMARASI:

IBAN: DE05 2004 1155 0301 5773 00

BIC: COBADEHD055, (COMDİRECTBANK, ERTAN ERKAN YILDIZ ADINA)

# abd # fetö # pkk # Azerbaycan # utku reyhan # vatan partisi # ulusal kanal # aydınlık gazetesi # iftira # aydınlık # tepki # erkan önsel # öncü gençlik # türk milleti # görev vakfı # yalan # meltem ayvalı # ferdi tanhan # ersoy dede # emin çölaşan # Erdem Özdemir # Hüseyin Macit Yusuf # deniz adalı # recep erçin # Ahmet Şahidov # ulusal kanal digitürk # Emin Çölaşan iftira # Sözcü Emin Çölaşan # Emin Çölaşan yalan # Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan