Aile hekimlerine müjde: Bayram izninde kazanım

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin Ramazan Bayramı’ndaki idari izinlerine ilişkin 81 il valiliğine yazı gönderdi. Bakanlık, il sağlık müdürlüklerinin karar vereceği 2 buçuk günlük idari izinleri, aile hekimliklerinin inisiyatifine bıraktı. Bu adımdan önce işe gitmeme kararı alan aile hekimleri, bakanlığın adımını olumlu buldu.

Aile hekimlerine müjde: Bayram izninde kazanım

Aile hekimleri RamazanBayramı'ndaki idari izinlerine ilişkin kazanım elde etti.

Kamuda 9 gün olan idari izinler, aile hekimlikleri için Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü kararı ile il sağlık müdürlüklerinin inisiyatifine bırakıldı. 10-11 Mayıs’ta tam, 12 Mayıs’ta yarım gün verilen idari izinlerin iptal edilmesi gündeme gelmişti. Bunun üzerine bu tarihlerde aile hekimleri, işe gitmeme kararı aldı.

Aile hekimlerinin eylemsellik kararının ardından Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine yeni bir yazı gönderdi. Yazı ile idari izinlerini kullanma kararı, aile hekimlerine bırakıldı.

AHESEN Genel Başkanı Dr. Gürsel Özer alınan kararı, ''Sesimiz demek ki gerekli yerlere ulaşmış.'' dedi:

- Biz de sendika olarak 2 buçuk gün işe gitmeme kararı aldık. 2 buçuk idari izin işlerimizi aksatmayacaktı.

- Bu şekilde bir karar alınmasını olumlu buluyoruz. Bundan sonra da Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün aynı hassasiyette olmasını bekliyoruz.

AHEF 2'nci Başkanı Dr. Yusuf Eryazgan de konuya ilişkin, ''Sahada destek veren aile hekimlerine teşekkür ederiz.'' dedi:

- Bakanlığın yaptığı yeni yazıda aile hekimlerinin kendi planlamalarını kendi yapmaları isteniyor. Bu hafta zaten aşılar yapılıyor. Haftaya olan aşılar hastanelere yönlendirildi. Aile hekimleri idari izinli sayılacak.

# sağlık # bayram # ramazan # hekim # aile hekimi # İl Sağlık Müdürlüğü # AHEF # idari izin # ahesen