Jandarmanın hassas burunları

Jandarmanın "hassas burunları" Tunceli'de terörle mücadelede önemli görev üstleniyor. Dağlık ve ormanlık alanlarda arazi taramalarına katılıyorlar. Teröristlerin araziye tuzakladığı el yapımı patlayıcı ve mayın düzeneklerini tespit ediyorlar.

Jandarmanın hassas burunları

Onlar, terörle mücadelede ve insan hayatının kurtarılmasında önemli görev üstleniyor. Jandarmanın "hassas burunları" Tunceli'de terörle mücadelede güvenlik güçlerine büyük katkı sağlıyor.

İnsanlara göre 55 kat daha fazla koku ve tat alma özelliklerine sahip köpekler, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitimi Merkezi Komutanlığında büyük bir titizlikle yetiştiriliyor. Bu üstün nitelikli köpekler, eğitimlerinin ardından Türkiye'nin değişik illerindeki jandarma komutanlıklarında görevlendiriliyor.

Tunceli'de de çok sayıda köpek, emniyet ve asayişin sağlanması için görev yapıyor. Bu köpekler, mayın, bomba, iz takip, arama kurtarma, uyuşturucu madde bulma ve terör operasyonlarında sığınak ve erzak tespiti alanlarında eğitildi.

Hassas burunlu köpekler, hizmet süreleri boyunca itaat, branş ve kondisyon parkurunda eğitimler alıyor.

Kentte özellikle terörle mücadelede etkin olarak kullanılan köpekler, kırsalda yapılan operasyonlarda jandarma komando ve özel harekat birliklerinin en büyük yardımcısı oluyor.

Dağlık ve meşe ormanlarıyla kaplı alanlarda güvenlik güçlerince yapılan arazi taramalarına katılıyorlar. Teröristlerin araziye tuzakladığı el yapımı patlayıcı ve mayın düzeneklerini tespit ediyorlar.

Hassas burunlu köpekler sayesinde teröristlerin kullandığı belirlenen çok sayıda sığınak ve içerisindeki malzemeler de bulunarak imha ediliyor.

# köpek # terörle mücadele # orman # tunceli # jandarma # Nevşehir # koku # arazi # tat # Dağlık # mayın