Borç yapılandırmalarında son gün 1 Şubat

Borçların yapılandırılmasında son günlere girildi. Vergi ve idari para cezaları için tanınan yapılandırma hakkından yararlanacak borçlular için başvuru süresi 1 Şubat Pazartesi günü doluyor. MTV ödemeleri de bu tarihe kadar yapılabilecek.

Borç yapılandırmalarında son gün 1 Şubat

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında bugüne kadar 7 milyon 349 bin mükellef başvuruda bulundu. Tam 105 milyar 712 milyon lira alacak yapılandırıldı.

Yapılandırılan alacaklara karşılık 3 milyar 678 milyon liralık tahsilat gerçekleşti. Artık borçların yapılandırılması için de son günler.

Yapılandırma imkanlarından yararlanmak isteyenlerin 1 Şubat 2021 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Düzenlemeden yararlanmak için başvurular "www.gib.gov.tr" veya "www.turkiye.gov.tr" internet adresleri üzerinden, ilgili vergi dairelerinden veya posta yoluyla yapılabiliyor.

Söz konusu kanunla birikmiş vergi borçlarının ödenmesinde çok önemli imkanlar sağlanıyor. Bu kapsamda yapılandırmaya başvuran ve peşin ödeme gerçekleştiren mükellefler, neredeyse vergi borçlarının sadece anaparasını ödeme imkanına kavuşuyor.

Başvuruda bulunan vatandaşlara, borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeme imkanı sağlanıyor.

Motorlu taşıtlar vergisinin bu yıla ilişkin ilk taksitinin yatırılma süresi de 1 Şubat Pazartesi günü dolacak. Yeni taşıt alımında aracın, yılın ilk 6 aylık döneminde ve birinci taksitin ödenme süresi geçtikten sonra alınması halinde, birinci taksit bir ay içinde, ikinci taksit temmuzda ödeniyor.

# borç # borç yapılandırma # borç yapılandırma kanunu # borç yapılandırma başvuru # yapılandırma # motorlu taşıtlar vergisi # Vergi Dairesi # vergi daireleri # vergi borcu # vergi borcu yapılandırma # son gün 1 şubat