Türel' in kadın plajına tepkiler dinmiyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel ' in hayata geçirmek istediği haremlik selamlık uygulamaya tepkiler bitmek bilmiyor. Duyurulmasından bu yana Antalyalı kadınlar uygulamaya ardı ardına tepki gösterdi. Bu kez ki tepki CHP İl Kadın Kolları'ndan geldi. CHP'li kadınlar yaptıkları yürüyüşle uygulamayı protesto etti, 'Kadınları ayıran plaj istemiyoruz' dedi.

Uygulama Kadınların Yaşamına Müdahaledir

Ramazan Bayramı öncesinde hazırlıkların başladığı fakat resmi açılışının Ağustos ayında yapılacağının belirtildiği kadınlar plajı uygulaması kadınlardan tepki gördü ve görmeye devam ediyor.

Kapalıyol girişinden Kışlahan'a 'Kadınları Ayıran Plaj İstemiyoruz' yazılı dev pankartın ardından, "AKP Şaşırma Sabrımızı Taşırma", "AKP Kadınlara Dokunma", "AKP Plajlara Dokunma", "Ayrı Plaj İstemiyoruz", "Kadın Erkek Birleştik Cumhuriyeti Seçtik" sloganlarıyla yürüyen kadınlar ellerinde "Türel denize gireceğim yeri sana mı soracağım?", "Ortaçağ zihniyeti ile geleceğe miras bırakamazsın", "Bu çağda kadınlar plajı da ne?", "Kadınlar plajı Antalya'ya kara lekedir", " yazılı dövizler taşıdılar. Kışlahan'da kadınlar adına konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen 'kadınları kendi belirledikleri sınırlar içinde hareket etmeye zorlamak' olarak değerlendirdiği uygulamayı, "Bunun adı negatif ayrımcılıktır. Özgürlüğün kısıtlamasıdır. Kadınların yaşamına müdahaledir" sözleriyle eleştirdi.

Türel'e Pozitif Ayrımcılığın Ne Olduğunu Anlattılar

Başkan Türel'in pozitif ayrımcılık gerekçesini de eleştiren Yeğen, pozitif ayrımcılığın kadın ve erkeği birbirinden ayırmak olmadığını vurguladı, "hayatın tüm alanlarında kadın ve erkeğin yan yana, eşit bireyler olduğunu savunmaktır" dedi. Bugün kadınların sorunlarının nerde denize girecekleri olmadığını ifade eden Yeğen, bu sözde hizmetin iktidarın kadına bakışını yansıttığını söyleyerek, "bu hizmet değil, ayrımcılıktır. Emin olun ki yapılan bu ayrımcılık yarın başka bir şekilde karşımıza çıkacaktır" uyarısında bulundu.

Mücadeleye Devam Dediler

Kadınlar plajının açılmasını 'kadın-erkek diye toplumu ayrıştırarak ileriye değil geriye gitmek' sözleriyle eleştiren Yeğen, mücadele vurgusu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; "Biz ülkemizin çağdaş ve aydınlık geleceği için, Atatürk devrimleriyle kadınlara sağlanmış hakların korunması için, her türlü ayrımcılıktan uzakta demokratik, laik, insan haklarına saygılı sosyal hukuk devletinde yaşamak için mücadelemize devam edeceğiz. "

Özgürlüklerinden asla vazgeçmeyeceklerinin altının çizildiği kadınların eylemine CKD, Eğitim-İş, CHP'li Büyükşehir Meclis Üyesi Songül Başkaya,CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş da katılarak destek verdi.

Haber:Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Devrim Aşkın Karasoy / Antalya

ulusalkanal.com.tr

# plaj # türel