FETÖ'ye ağır darbe: 213 şüpheli gözaltına alındı

Fethullahçı Terör Örgütünün askeri mahrem yapılanmasına ağır bir darbe daha indi. İzmir ve Ankara’da merkezli soruşturmalarda 213 şüpheli için gözaltı kararı verildi. İzmir’de 76, Ankara’da da 53 kişi yakalandı.

FETÖ'ye ağır darbe: 213 şüpheli gözaltına alındı

İzmir ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıları, FETÖ’nün kripto askeri unsurlarına yönelik yürütülen soruşturmalarda 213 kişinin gözaltına alınması kararı verdi.

İzmir merkezli operasyon 21 ilde eş zamanlı yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı, MİT, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında 112 kişinin yakalanmasına karar verildi.

Aralarında 7 Albay, 1 Binbaşı, 12 Üsteğmen, 2 Teğmen, 25 Astsubay’ın olduğu 47 asker şahıs ile 65’i darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencinin ikametlerine baskın düzenlendi.

21 ilde sabaha karşı eş zamanlı operasyonlar sonucu 76 kişi yakalandı. Şüphelilerin FETÖ’nün mahrem imamlarınca ankesörlü, kontörlü, sabit hatlardan tek yönlü arandıkları belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da FETÖ’nün jandarma mahrem yapılanmasına yönelik 101 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. 53 şüpheli kişi yakalanarak emniyete götürüldü. 42 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında askeri mahrem imamların olduğu ifade edildi.

Emniyet güçlerinin diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

# izmir # ankara # fetö # gözaltı # deniz kuvvetleri # genelkurmay başkanlığı # MİT # Jandarma Genel Komutanlığı # Hava # kara # Fethullahçı Terör Örgütü