MHP lideri Devlet Bahçeli: ''Kıbrıs Türk devleti ufukta göründü''

MHP lideri Devlet Bahçeli, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin KKTC’de iki devletli çözüm ve Maraş açılımını kınama kararına tepki gösterdi. Kıbrıs Türk Devleti’nin ufukta göründüğünü belirten Bahçeli, iki devletli çözüm vurgusunu yineledi. Bahçeli’nin gündeminde ABD merkezli vakıf tarafından fonlanan medya kuruluşları da vardı.

MHP lideri Devlet Bahçeli: ''Kıbrıs Türk devleti ufukta göründü''

Birleşmiş Millet Güvenlik Konseyi’nin Maraş açılımını kınama kararına tepki gösterdi, Kıbrıs'ta iki devletli çözümden başka yolun olmadığını vurguladı.

- Kıbrıs Türklüğü kendi kaderini kendi tayin etmeye, kendi göbek bağını kendi kesmeye hazırdır, buna da kararlıdır.

''KIBRIS TÜRK HALKI UFUKTA GÖRÜLDÜ''

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Türkiye’nin Kapalı Maraş ve iki devletli çözüme ilişkin açıklamalarını 23 Temmuz’da kınamıştı. BMGK’nın kınama açıklamasına Türkiye’den tepkiler de gelmeye devam ediyor. İki devletli çözüm mesajı veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kıbrıs Türk Devleti’nin ufukta görüldüğünü belirtti.

- Birleşmiş Milletler himayesinde on yıllardır süregelen Kıbrıs görüşmeleri hiçbir işe yaramamış, deyim yerindeyse bir arpa boyu mesafe alınamamıştır. Bu kapsamda federasyonu esas alan görüşme trafiğinin hiçbir anlamının kalmadığı, iki devletli çözümden başka bir seçeneğin de bulunmadığı anlaşılmıştır. Kıbrıs Türk devleti ufukta görünmüştür. Ok yaydan çıkmış, artık geriye dönüş yolu kapanmıştır. Kıbrıs’ta iki ayrı devlet varlığı artık herkesçe kabul edilmelidir.

GKRY'NİN MARAŞ YAPTIRIMI HAZIRLIĞI

Bahçeli, Kıbrıslı Türklere yaptırım hazırlığını duyuran Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne de tepki gösterdi.

- Güney Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in son gelişmelerden sonra, Kıbrıs Türklerine verilen AB pasaportlarının iptaliyle ilgili hazırlığa girmesi de nafile ve art niyetli bir siyasetin deşifresidir.

ABD'NİN FONLADIĞI MEDYAYA TEPKİ

MHP lideri Bahçeli’nin gündeminde ABD merkezli Chrest Foundation Vakfı’nın fonladığı medya kuruluşları da vardı.

- Türkiye aleyhtarlarından para alanların aynı şekilde emir aldıkları, bununla da yetinmeyerek düşmanın kılıcını salladıkları ulu orta meydandadır. Geldiğimiz bu aşamada özgür medyadan değil, güdümlü, kukla ve esaret altına alınmış medyadan bahsetmek en doğru tariftir.

# abd # mhp # devlet bahçeli # KKTC # Kıbrıs # bm # Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi # mhp lideri # maraş