Vladimir Putin'den ABD ve NATO'ya Çin mesajı: ''Batı'ya karşı Çin ile ilişkilerimizi genişletmeye devam edeceğiz''

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin dış politikasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. ABD ve NATO’nun, Rusya’nın Çin ile ilişkilerini bozma gayretinde olduğunu belirten Putin, “Batı’nın bu girişimlere karşı Çin ile ilişkilerimizi genişleterek sürdüreceğiz” dedi. Rusya Lideri, Ukrayna konusunda ABD ve NATO’yu bir kez daha uyardı. Türkiye ve İran ile birlikte Suriye'de çözüm süreci başlattıklarını hatırlatan Putin, komşu ülkelerle bölgesel güç birliklerinin önemine vurgu yaptı.

Vladimir Putin'den ABD ve NATO'ya Çin mesajı: ''Batı'ya karşı Çin ile ilişkilerimizi genişletmeye devam edeceğiz''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanlığı Yönetim Kurulu toplantısında, Rusya’nın dış politikasına dair açıklamalar yaptı.

"ÇİN İLE İLİŞKİLERİMİZ HER ALANDA GENİŞLEYEREK SÜRECEK"

Konuşmasında Rusya-Çin ilişkilerine ağırlık veren Putin, ABD ve batılı ülkelerin ülkesinin Çin ile ilişkilerini bozmak istediğini söyledi. Çin ile ilişkileri her alanda geliştirmeye devam edeceklerini belirtti:

- İkili ilişkilerimiz herkesin hoşuna gitmiyor. Bazı Batılı partnerlerimiz açık bir biçimde Moskova ile Pekin'in arasını bozmaya çalışıyor. Bunu gayet iyi görüyoruz ve Çinli dostlarımızla siyaset, ekonomi ve başka alanlarda ilişkilerimizi genişleterek bu girişimlere karşı tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki komşularımız ve iyi dostlarımızla ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz.

PUTİN'DEN ABD VE NATO'YA KARADENİZ'DE PROVOKASYON UYARISI

Vladimir Putin, Rusya'nın, NATO'nun genişlemesi yönündeki adımları konusunda Batılı ülkeleri daha önce defalarca uyardıklarını belirtti. Ukrayna’nın silahlandırıldığına dikkati çeken Putin, ABD ve NATO’ya Karadeniz’de provokasyondan kaçınmaları uyarısı yaptı.

- NATO’nun doğuya doğru genişlemesi konusundaki endişelerimiz ve uyarılarımız tamamen görmezden gelindi. Partnerlerimizin kırmızı çizgilerimiz konusundaki uyarılarımızı da yüzeysel algıladıklarını biliyoruz. Batılı partnerlerimiz, Kiev’e öldürücü modern silahlar sağlayarak, Karadeniz’de, üstelik de sınırlarımızın çok yakında provokatif askeri tatbikatlar gerçekleştirerek durumu tırmandırıyorlar.

"TÜRKİYE VE İRAN İLE BİRLİKTE SURİYE'DE ÇÖZÜMÜ BAŞLATTIK"

Türkiye ve İran ile birlikte Suriye'de çözüm süreci başlattıklarını hatırlatan Putin, komşu ülkelerle bölgesel güç birliklerinin önemine vurgu yaptı.

- Rusya, Ortadoğu'daki çatışma ve krizlerin çözümünde bu bölgedeki durumu istikrara kavuşturmak için mümkün olan her şekilde tarafsız bir arabulucu olarak hareket etti ve etmeye de devam edecek. Doğrudan katılımınız ile Suriye'deki uluslararası terörizmin önüne geçtik. ‘Astana Formatı’ çerçevesinde Türkiye ve İran ile birlikte Suriye'deki güçler arasında çözüm süreci başlatmayı başardı

# abd # Ukrayna # iran # Putin # çin # pekin # karadeniz # nato # vladimir putin # batı # rusya abd ilişkileri # moskova # rusya devlet başkanı putin # rusya türkiye # türkiye suriye # provokasyon # rusya abd # Putin son dakika # Putin son açıklaması # PUTİN AÇIKLAMA # Rusya Türkiye Suriye # rusya çin ilişkileri # NATO Karadeniz # NATO ABD Karadeniz # Rusya Karadeniz # Rusya ABD Karadeniz # Rusya haberleri # Putin haberleri # ABD provokasyon # ABD Rusya provokasyon # Rusya İran