Soylu: Ya olacağız ya öleceğiz

Şırnak'a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör operasyonlarına değindi, "Son tespitimize göre bu bölgede 134 terörist var. Bu yıl bizim için başka bir yıl. Bu yıl Gabar'da, Cudi'de, Besta'da, Kel Mehmet'te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz. Kararımız bu, 2020 yılının ötesine bu alanı bırakmayacağız." dedi. Bakan, bu bölgelerdeki PKK'lıların 2020 yılı içerisinde bitirileceğinin mesajını verdi. Soylu, inşaatı biten gözetleme kulelerini de inceledi.

Soylu: Ya olacağız ya öleceğiz

Şırnak'a gitti, "Cizre Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığı"nın açılışını yaptı. Mesajları PKK'nın 2020'de bu bölgelerde temizleneceği yönündeydi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör operasyonlarının başarılı bir şekilde sürdüğü Şırnak'ta konuştu. Özellikle Doğu Anadolu bölgesindeki operasyonlara değindi.

Bakan, operasyonların yoğun geçtiği bölgeleri tek tek saydı, o bölgelerde 134 teröristin kaldığını söyledi.

Soylu, Gabar'da, Cudi'de, Besta'da, Kel Mehmet'te ve Kato'da bu yıl PKK'lı sayısının sıfıra indirileceğini vurguladı.

Bakanın konuştuğu sıralarda, F-16'lar da sınır ötesinde PKK kamplarına bomba yağdırdı. Zap ve Avaşin Basyan bölgelerinde 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Daha sonra Bakan Soylu, İHA ve SİHA'ları inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından bölgede teröre karşı inşa edilen gözetleme kulelerini inceledi.

ulusal.com.tr

# İçişleri Bakanı Soylu # Kato # cudi # Gabar