Bakan Albayrak: Türkiye Sigorta küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacak

Milli sigorta için atılım yapıldı. Türkiye Sigorta ile sigortada kamucu döneme geçildi. 6 kurum tek çatıda birleşti. Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Sigorta'nın, sigorta sektörümüzü küresel rekabette zirveye taşımasını ümit ediyorum." dedi.

Bakan Albayrak: Türkiye Sigorta küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacak

Türkiye Sigorta ile ülkenin geleceği kamuculukla güvence altına alınacak. Türkiye Varlık Fonu önemli bir adıma imza attı. Kamunun 6 sigorta şirketi tek bir çatı altında birleşti. Türkiye'nin en büyük sigorta şirketi Türkiye Sigorta oldu.

Tanıtım töreni Beştepe'de yapıldı. Önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuştu.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçti.

Birleşme sonrası Türkiye Sigorta Anonim Şirketi'nin pazardaki konumu dikkat çekti. 38 milyar 372 milyon 544 bin 272 liralık pazarda şirketin toplam prim üretimi 5 milyar 266 milyon 109 bin 929 lira oldu. Pazar payı ise yüzde 13,72...

Türkiye Varlık Fonu son dönemlerde önemli atılımlar yapıyor. Genel Müdür Zafer Sönmez son olarak Aydınlık gazetesi yazarı Hakan Topkurulu'ya konuşmuştu. Sönmez, "Stratejik alanlarda devlet girişimci olarak yer almalı" demiş, 1930'lu yıllarda atılan devletçi adımları örnek göstermişti.

Ekonomideki sıkıntıların nasıl çözüleceğine ilişkin soruyu ise Sönmez, "Kamu özel sektör işbirliği reçetesi kurgulamamız lazım" diye yanıtlamıştı.

ulusal.com.tr

# albayrak # sigorta # Türkiye Sigorta