Vatan Partisi'nden Hollanda Meclisi'ne uyarı: ''AİHM kararına uyun''

AİHM’nin Perinçek-İsviçre davasında 'Soykırım Yoktur' kararlarına rağmen, Ermeni soykırımı yalanının Hollanda Temsilciler Meclisi aracılığıyla gündeme taşınmasına Vatan Partisi tepki gösterdi.

Vatan Partisi'nden Hollanda Meclisi'ne uyarı: ''AİHM kararına uyun''

AİHM’nin Perinçek-İsviçre davasında ‘Soykırım Yoktur’ kararlarına rağmen, Ermeni soykırımıyalanının Hollanda Temsilciler Meclisi aracılığıyla gündeme taşınmasına Vatan Partisi tepki gösterdi.

Ankara’da Hollanda Büyükelçiliği önünde, İstanbul’da ise Hollanda Başkonsolosluğu önünde yapılan açıklamalar şu şekilde:

''Değerli basın mensupları, Yüce Türk milleti!

Basın açıklamamıza, dün verdiğimiz 13 şehidimizin ailelerine ve milletimize baş sağlığı dileyerek başlıyoruz. PKK için son gözükmektedir. Bu korkakça saldırıları bu sebepledir. Mehmetçiğimiz, Polisimiz, köy korucumuz ve milletimizin bütün fertleriyle tek yüreğiz. Teröre geçit vermeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz.

Değerli basın mensupları,

Ülkemiz ve milletimiz 100 yıllık yalanlarla esir alınmaya çalışılıyor. Hollanda meclisine 2 yıl önce getirilen ve kabul edilmeyen Ermeni soykırımı yalanı, Vatan Partisi’nin yoğun mücadelesiyle kazanılan, AİHM’nin Perinçek-İsviçre davasında ve diğer iki davada verdiği ‘Soykırım yoktur’ kararlarına rağmen tekrar meclis gündemine taşınıyor.

Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi, Hristiyan Birlik Partisi adına dış ilişkilerden sorumlu Jöel Voordewind, Hollanda Ermeni Dernekleri Federasyonu (FAON) adlı diaspora kuruluşunun da desteğiyle, 2018’de gündeme getirdiği fakat başarılı olamadığı soykırım yalanını yeniden Hollanda meclisine dayatıyor. Çabaları faydasızdır. Yargı önünde karar verilmiş, yalanları mahkum olmuştur.

BATI DEMOKRASİSİNDE YALANI SAVUNMAK SERBEST, GERÇEĞİ SÖYLEMEK YASAK!

Değerli arkadaşlar, Emperyalist politikalar çerçevesinde soykırım yalanı tüm mecralardan dillendiriliyor. Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik haklarına, onurlu tarihine ve vatan savunmasına saldırıyorlar.

Doğu Perinçek önderliğinde Vatan Partisi olarak; bu yalanı AİHM kararıyla mahkum ettik. Fakat bu da batılı devletleri ikna etmeye yetmiyor. Çünkü amaçları başka. ABD emperyalizmi ve onun batılı işbirlikçilerinin tek amaçları var! Bu yalanlarla, Türkiye’yi esir almak. Türk milletini soykırımcı ilan etmek.

Bu amaç için bütün araçlarını etkin bir şekilde kullanıyorlar. Geçtiğimiz günlerde, sosyal medya platformlarında paylaştığımız soykırım yalanına karşı zafer vidyolarımızı yasaklamaları, demokrasi anlayışlarının göstergesi olmuştur. Bütün engelleri aşıyoruz, aşacağız. Gerçeğin sesini kısamazsınız. Yalanlarla milletimizi esir alamazsınız.

HOLLANDA MECLİSİ SOYKIRIM YALANININ KARAR MERCİİ DEĞİLDİR!

Değerli basın mensupları, Soykırım tanımı bir suç tanımıdır ve hukuki bir kavramdır. Değil Hollanda meclisi, dünyanın hiçbir meclisinden ‘’1915 olayları soykırımdır’’ şeklinde bir karar çıkartılamaz. Bu hukuk tanımazlıktır. Yargı önünde mesele çözülmüştür. Perinçek-İsviçre davası ve Ali Mercan-İsviçre davasında AİHM’in aldığı kapı gibi kararlarımız var. Her kararın gerekçesinde 1915 olaylarının ‘’Yahudi soykırımı ile aynı türden olmadığı, çünkü 1915 olayları hakkında soykırım yapıldığına ilişkin bir yargı hükmü bulunmadığı’’ vurgulanmıştır. Yani yargı hükmü yok! O halde Ermeni soykırımı yok!

Bu yalanları sürdürenler yargı önünde kaybetti. Meclislerden alınacak kararlarla, medya önünde seçim süreçlerinde atılan palavralarla sırtımızı yere getiremezsiniz. Biz sizin sırtınızı yargı minderinde yere yapıştırdık! Dönüp tekrar tekrar Perinçek-İsviçre davasının kararlarını okuyabilirsiniz.

HOLLANDA MECLİSİ'Nİ UYARIYORUZ: TÜRKİYE DÜŞMANLIĞINA SÜRÜKLENMEYİN! AİHM KARARINA UYUN!

Değerli basın mensupları, Vatan Partisi olarak hem Ankara’da Hollanda büyükelçiliği önünden hem de İstanbul’da Hollanda konsolosluğu önünden Hollanda meclisini uyarıyoruz: AİHM kararlarına uyun! Seçim kazanımları elde etme çabası içinde olanların gazına gelip Türkiye düşmanlığına sürüklenmeyin! Türkiye’nin egemenlik haklarına, tarihteki Vatan savunmalarına saygı duyun. Türk dostu olmak, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek Hollanda’nın yararınadır. ABD menşeili yalanlara alet olmak ise zararına olacaktır.

Vatan Partisi olarak milletimize söz veriyoruz: Lozan’da, Berlin’de, Strasbourg’da ‘’soykırım yapmadık vatan savunduk’’ diye haykırarak başladığımız mücadelemizi, AİHM kürsülerine 90 kilo belge koyup yargı kararlarıyla zafere çevirdik. Sırtlarını yargı minderinde yere serdik. Bizi katliamcı bir millet ilan etmelerine izin vermeyeceğiz. Soykırım yalanlarına geçit vermeyeceğiz. Her yerde haykırdık buradan, Hollanda konsolosluğu önünden de haykırıyoruz: Soykırım yapmadık, Vatan savunduk!

Saygılarımla.''

# istanbul # abd # türkiye # Perinçek # pkk # vatan partisi # türkiye cumhuriyeti # Doğu Perinçek # berlin # emperyalizm # soykırım yalanı # Ermeni soykırımı yalanı # isviçre # aihm # türk milleti # lozan # ABD emperyalizmi # Vatan Partisi Doğu Perinçek # yalan # Hollanda Temsilciler Meclisi # ermeni soykırımı # Hollanda Meclisi # AİHM kararı # Perinçekİsviçre # Perinçekİsviçre davası # Vatan Partisi tepki # hollanda başkonsolosluğu # Hollanda Büyükelçiliği # 1915 olayları soykırım # Strasbourg